Malala trues på livet efter Nobelpris

En Taleban-relateret ekstremistgruppe sender dødstrusler af sted mod den 17-årige modtager af Nobels Fredspris, Malala Yousafzai.

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Nobels Fredspris følger ikke kun æren, anerkendelsen og en stor sum penge for den kun 17-årige Malala Yousafzai, der fredag modtog den prestigefyldte pris.

Den unge pakistanske pige trues nu på livet af den Taleban-relaterede ekstremistgruppe i Pakistan Jamaat ul Ahrar. Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Herald Sun.

»Folk som Malala burde vide, at vi ikke afskrækkes af ikke-troendes propaganda. Vi står klar med skarpe og skinnende knive til islams fjender,« skriver gruppens talsmand, Ehsanullah Ehsan, ifølge dpa på Twitter.

Jamaat ul Ahrar-gruppen brød i august ud af den frygtede gruppe Tehreek-e-Taleban Pakistan (TTP), der er kendt som det pakistanske Taleban.

Den 17-årige nobelprismodtager fik prisen for sin kamp for pigers ret til uddannelse - en kamp, der har fået Taleban til at sætte hende på deres dødsliste. I 2012 forsøgte en gruppe bevæbnede mænd fra terrororganisationen forgæves at slå hende ihjel.

Derfor har Malala Yousafzai også turneret meget med sin modstand mod våben, og det får også Jamaat ul Ahrar til at reagere:

»Malala taler så meget imod pistoler og væbnede konflikter. Ved hun ikke, at grundlæggeren af den Nobelpris, hun lige har modtaget, var opfinderen af dynamit?« skriver talsmanden, Ensanullah Ehsan, på Twitter.

TTP, der fungerer som en form for paraplyorganisation for adskillige ekstremistiske grupper i Pakistan, har endnu ikke offentligt kommenteret, at den 17-årige pige har modtaget Nobels Fredspris.