Malala og Angelina Jolie slår sig sammen

Stjerneskuespilleren og kvinderetsforkæmperen vil i fællesskab sikre, at flere piger får en uddannelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Den ene er kendt for at kæmpe for kvinders rettigheder, mens den anden er bedst kendt fra det store lærred.

Men nu slår Hollywood-stjernen Angelina Jolie og den pakistanske skolepige Malala Yousafzai sig sammen om at sikre, at flere piger får ret til at gå i skole, skriver BBC. Det sker med lanceringen af en ny fond, som er opkaldt efter den heltemodige pige, der sidste år blev skudt i hovedet af Taleban, fordi hun advokerede for pigers ret til at gå i skole.

Angelina Jolie har sørget for penge til fonden, og hun erklærer, at Malala skal stå i spidsen for det arbejde, som indtil videre kan sponsere 40 pakistanske pigers uddannelse. Den nu 15-årige Malala reagerede med glæde ifølge BBC, og hun erklærede, at »dette er det lykkeligste øjeblik i mit liv.«

»Jeg indbyder jer alle til at støtte Malala-fonden, så vi kan forvandle uddannelsen af de 40 piger til uddannelse af 40 millioner piger,« siger Malala.

Hun begyndte selv i skole igen i Birmingham i marts efter at have gennemgået en kompliceret operation, hvor hun blandt andet fik sat en netalplade ind i sit kranium. Samtidig har hun underskrevet en aftale om at udgive sine erindringer i løbet af efteråret. En aftale, som ventes at sikre hende tre millioner dollar.