Malala gav sin bog til Dronning Elisabeth

Den pakistanske skolepige og aktivist Malala Yousafzai overrakte fredag et eksemplar af sin nye bog til Dronning Elisabeth, da den verdenskendte 16-årige besøgte Buckingham Palace.

Foto: Yui Mok
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Den pakistanske 16-årige pige Malala Yousafzai, som sidste år blev skudt i hovedet af Taleban, besøgte fredag det engelske regentpar på Buckingham Palace i London.

Malala er blevet verdenskendt for sin kamp for pigers ret til uddannelse, og sammen med sin far mødte hun dronning Elizabeth og hendes mand Prins Philip. Det skete til kongeparrets reception for ungdom, uddannelse og statsfællesskabet Commonwealth, hvor 350 gæster fra akademiske institutioner verden over deltog. Med sig havde Malala sin nye bog »Jeg er Malala«, der blev udgivet tidligere i oktober, som hun overrakte til Dronning Elizabeth.

»Det er en stor ære for mig at være her, og jeg ønskede at forære Dem denne bog,« sagde Malala ifølge AFP til den engelske dronning.

Dronning Elizabeth tog imod gaven, mens hun sagde: »Det er meget pænt af Dem.«

Malalas mission startede, da Taleban i 2009 forbød skolegang til piger i Swat-dalen. Hun blev en åben fortaler for uddannelse til piger og bloggede anonymt for BBC. Sidste år blev Malala verdenskendt, efter hun blev skudt i hovedet af Taleban, da hun var på vej hjem fra skole. Efter angrebet blev Malala fløjet til Storbritannien for at få behandling, hvor hun har boet siden.

De seneste uger har været travle for den 16-årige pige. Sidste fredag mødtes hun med det amerikanske præsidentpar i Det Hvide Hus, og dagen forinden modtog hun Sakharov-prisen, som bliver uddelt af EU-Parlamentet.

Ved et arrangement i den skotske hovedstad Edinburgh lørdag bliver Malala genforenet med de to skolekammerater, som også blev såret under Taleban-angrebet i skolebussen.