Mærsk til iranerne: Sæt vores søfolk fri

Fragtskibet Mærsk Tigris og dets besætning skal frigives, kræver Mærsk. Iranerne har angiveligt beslaglagt skibet, fordi Mærsk skylder penge til et iransk firma.

Foto: Scanpix. Maersk Tigris
Læs mere
Fold sammen

IRAN: Mærsk kræver, at Iran frigiver fragtskibet Mærsk Tigris og de 24 besætningsmedlemmer hurtigst muligt.

Skibet blev tirsdag tvunget ind i iransk farvand, hvor det er blevet holdt tilbage siden. Besætningen har det godt, kan Mærsk oplyse efter at have været i kontakt med fragtskibets ejer, Rickmers Shipmanagement, der udlejer skibet til Mærsk Line.

»Besætningen er ikke ansatte hos Mærsk Line, ligesom skibet heller ikke ejes af Mærsk Line. Mærsk Tigris og dets besætning er derfor på ingen måde en del af den sag, som tilsyneladende er grund til beslaglæggelsen af Mærsk Tigris,« skriver Mærsk i en pressemeddelelse.

Striden handler ifølge Mærsk om en ti år gammel sag, hvor et iransk firma til dato mener, at Mærsk Line skylder det penge.

Det danske rederi fragtede tilbage i 2015 ti containere til Dubai for et iransk firma. Men containerne blev aldrig afhentet, hvorfor lasten - som loven i de Forenede Arabiske Emirater kræver - blev bortskaffet.

Det iranske firma lagde derefter sag an mod Mærsk Line, hvor de krævede erstatning. Firmaet tabte af flere omgange i mange forskellige retsindstandser, men i februar i år blev Mærsk idømt at betale iranerne godt en million kroner.

Mærsk Line har efter eget udsagn accepteret dommen og indvilget i at betale, men det iranske firma er tilsyneladende ikke tilfreds og ønsker en højere bod.

»Først i dag, 30. april, er vi blevet bekendt med, at appelretten har idømt Mærsk Line til at betale 3,6 amerikanske dollars (24 millioner kroner, red.),« oplyser Mærsk Line i pressemeddelelsen.

Selskabet vil ikke kommentere dommen yderligere, da man ikke kender detaljerne.

Mærsk Line har endnu ikke modtaget nogen form for formel eller skriftlig bekræftelse på, at beslaglæggelsen af Mærsk Tigris og den gamle sag har noget med hinanden at gøre, oplyser man.