Mærsk-skib med migranter får tilladelse til at sejle i havn

Efter fire dage har containerskibet »Alexander Maersk« fået tilladelse til at sejle i havn i den italienske by Pozzallo. Over 100 migranter er ombord.

Foto: Salvatore Cavalli

Borgmesteren i byen Pozzallo siger ifølge flere italienske medier,  at skibet  »Alexander Maersk«, der i flere dage har ligget til havs ud for den italienske kyst, nu får lov til at sætte over  over 100 migranter i land. Det bekræfter Mærsk tirsdag morgen.

Ombord er der – foruden de 23 ansatte – 108 nødstedte migranter, som Mærsk-skibet ved lov har været pålagt at hjælpe ombord.

»Besætningen ombord på Alexander Maersk har gjort et heroisk stykke arbejde de seneste par dage, og vi er meget stolte af den måde, de har håndteret denne vanskelige situation. Det har været en stressende periode for besætningen, og nu vil vi fokusere på, at de får tid til at restituere, ligesom de vil blive tilbudt den nødvendige krisehjælp« skriver A.P. Møller-Mærsk i en udtalelse til Berlingske.

»Jeg kan ikke lade være med at udtrykke min tilfredshed med den positive udgang på sagen, fordi der er blevet lyttet til min appel,« siger borgmester Roberto Ammatuna ifølge DR, der citerer det italienske medie Corriere della Sera.

»Det er en beslutning som ikke kun jeg, men hele byen, der har fulgt situationen tæt, har ventet på. Jeg takker minister (Matteo) Salvini for at have accepteret den humanitære forespørgsel, og jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning,« fortsætter han.

Borgmesteren forsikrer, at beredskabet er aktiveret.

»Vi vil tage imod dem med den fornødne medmenneskelighed og forsøge at give dem det, de har brug for, og forsøge at give dem en grund til at smile igen,« siger han.