Maersk Line lettet over uskadt besætning

I Maersk Line, som lejer fragtskibet Maersk Tigris, der er blevet beslaglagt af iranske styrker, glæder man sig over, at de 24 besætningsmedlemmer har det godt.

IRAN: Onsdag morgen blev der skabt kontakt til fragtskibet Maersk Tigris, som tilbageholdes af iranske styrker, og de 24 besætningsmedlemmer om bord kunne oplyse skibets ejer, selskabet Rickmers Shipmanagement, om, at de er i god behold.

Nyheden om de uskadte besætningsmedlemmer vækker lettelse i Maersk Line, som lejer skibet af Rickmers Shipmanagement.

»Besætningens velbefindende er vores absolut højeste prioritet. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for at høre, at Rickmers Shipmanagement kan fortælle, at de 24 mand om bord på skibet efter omstændighederne har det fint,« siger Maersk Lines tekniske direktør, Palle Laursen.

Maersk Line ved endnu ikke, hvorfor Iran tilbageholder Maersk Tigris og skibets besætning, men de arbejder på at opklare sagen.

»Det næste skridt er at få klarlagt årsagen til beslaglæggelsen og få løst problemet hurtigst muligt. Derfor har vi sat nogle af vores folk, som befinder sig i området, til at kontakte de relevante myndigheder, og desuden samarbejder vi tæt med Udenrigsministeriet i håbet om en snarlig løsning,« siger Palle Laursen.

Maersk Tigris kom angiveligt i problemer på sin vej fra Jeddah i Saudi-Arabien til Jebel i Dubai. Da skibet sejlede gennem Hormuzstrædet, som leder ind til Den Persiske Golf, mente iranske myndigheder, at det befandt sig ulovligt på Irans territorialfarvand. De beslaglagde derfor Maersk Tigris efter at have affyret varselsskud.