Mænd åbnede ild ved baby-shower i USA: En dræbt

Mænd åbner ild og dræber én ved baby-shower i Ohio. Trump skyder sit eget forslag om hackerværn med Rusland ned. Efter ni års arbejde har Stockholm fået ny tunnelbane. Få overblikket over nattens nyheder her.

Arkivfoto: En 22-årig kvinde blev dræbt i skyderierne, der fandt sted i et hus i byen Cincinnati i delstaten Ohio. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

Mænd åbner ild og dræber én ved baby-shower i Ohio

To gerningsmænd åbnede søndag ild ved et såkaldt baby-shower i USA, hvor de vordende forældre netop havde fået afsløret deres kommende barns køn i selskab med familie og venner.

En 22-årig kvinde blev dræbt i skyderierne, der fandt sted i et hus i byen Cincinnati i delstaten Ohio.

Otte personer er desuden blevet såret. Blandt de sårede er tre børn på henholdsvis to, seks og otte år.

Den gravide kvinde siger til det lokale medie WXIX-tv, at hun har mistet sit ufødte barn, en dreng, efter at hun blev ramt af skud i benet.

De to gerningsmænd trængte ind gennem hoveddøren og begyndte at skyde omkring sig med håndvåben.

Ifølge lokalmediet Fox19.com sad festens deltagere og så fjernsyn sammen, da de uden advarsel blev angrebet af de sortklædte gerningsmænd.

Det fortæller et vidne, der ringede til politiet fra sin bil uden for hjemmet, til mediet.

- De løb bare ind og skød på alle i huset. Der var børn og en gravid kvinde derinde, siger vidnet.

Politichef i Colerain Township Mark Denney siger på et pressemøde, at ingen af de otte sårede umiddelbart har livstruende skader.

Han oplyser desuden, at de to gerningsmænd, som flygtede til fods, fortsat er på fri fod.

Politiet giver ingen oplysninger om, hvor langt man er i efterforskningen eller identificeringen af de to mænd. Der er for nuværende heller ingen teorier om, hvorvidt familien var gerningsmændenes mål.

- Vi ved ikke, om det var dem, der var målet for attentatet, eller om gerningsmændene var ude efter andre, siger Denney.

Politiet i Colerain Township har tilkaldt assistance fra politiet i Cincinnati, der vil gennemgå gerningsstedet.

/ritzau/

Bjørn sætter tænderne i hovedet på sovende teenager

En 19-årig ansat på et campingområde i den amerikanske delstat Colorado vågnede søndag morgen, da en sortbjørn bed ham i hovedet for at trække ham ud af den sovepose, han tilbragte natten i.

Den unge mand siger, at han vågnede til en "knasende lyd" omkring klokken 4 søndag morgen lokal tid.

- Den knasende lyd var vel bjørnens tænder, der skrabede mod mit kranie, siger den ansatte, der kun har opgivet sit fornavn, Dylan.

Bjørnen nåede at slæbe ham tre til fire meter, før han fik vristet sig fri. Han slog bjørnen gentagne gange, og efterfølgende fik de andre ansatte bjørnen til at gå ved at råbe og kaste ting mod den.

Dylan blev efterfølgende behandlet på et nærliggende hospital.

Talskvinde for Colorados Parker og Dyreliv Jennifer Churchill oplyser, at bjørneangrebet fandt sted ved Glacier View Ranch 77 kilometer nordvest for Colorados hovedstad, Denver.

Sortbjørne er normalt ikke aggressive, men der er alligevel sket adskillige angreb i USA de seneste uger.

En kvinde og hendes hunde blev tirsdag angrebet, da de pludselig stod ansigt til ansigt med en bjørn og dennes unge i delstaten Idaho.

I juni dræbte sortbjørne to personer i Alaska ved to forskellige angreb.

Den 16-årige Patrick Cooper blev dræbt, da han afveg fra ruten under et motionsløb i bjergene syd for Anchorage, Alaska.

Minearbejder Erin Johnson, der også var fra Alaska, døde, efter at en bjørn maltrakterede hende og sårede hendes kollega under en gåtur.

Sortbjørne kan blive aggressive, hvis de føler, at deres unger er i fare. De er også kendte for at slå ud efter og bide mod folk, der sover i telte, som indeholder mad.

Angrebet i Colorado betegnes dog som atypisk, da der hverken var mad eller bjørneunger i nærheden.

Det er derfor sandsynligt, at bjørnen vil blive aflivet, hvis den bliver fundet, oplyser Jennifer Churchill. Hun siger desuden, at man vil bruge dna til at finde bjørnen.

/ritzau/AP

Efter ni års arbejde har Stockholm fået ny tunnelbane

Den nye tunnelbane i den svenske hovedstad, Stockholm, er søndag blevet indviet.

Det er ni års arbejde, der dermed er afsluttet, og det har kostet skatteyderne 16,5 milliarder svenske kroner.

Men ifølge myndighederne vil det med et slag lette dagligdagen for pendlerne og andre stockholmere, for sporkapaciteten er fordoblet, og togdriften bliver mere præcis, lyder det.

- Det har været en folkefest og helt fantastisk at være med på jomfruturen, sagde trafikminister Anna Johansson efter den første tur med det nye tog.

Under arbejdet er der foretaget 10.000 sprængninger, og der er kørt fire millioner ton jord og sten væk. Der er også bygget en sænketunnel.

Projektlederen for Citybanen hedder Kjell-Åke Averstad, og han siger, at det føles godt endelig at kunne introducere banen til de rejsende.

Men der er også noget vemod over det, siger han.

Under de ni års arbejde er fem mennesker blevet dræbt ved arbejdsulykker.

/ritzau/TT

Brand på populært marked i London er under kontrol

Brandvæsnet i London har tidligt mandag morgen fået styr på en brand, der omkring midnatstid brød ud på en af Londons største og mest berømte markedspladser, Camden Lock Market, i den nordvestlige del af byen.

Det oplyser London Fire Brigade i et tweet.

Brandvæsnet oplyste tidligere, at op til ti slukningskøretøjer og 70 brandfolk har deltaget i indsatsen. Arbejdet med efterslukning fortsætter i morgentimerne.

Branden opstod i en etagebygning, og flammerne var så voldsomme, at myndighederne opfordrede offentligheden til at "undgå området".

- Første, anden og tredje etage samt dele af taget på en bygning inde på markedet er antændt, meddelte brandvæsnet på Facebook ifølge The Independent.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Et øjenvidne fortæller, at hun havde ringet til politiet og bedt det om at lukke en nærliggende gade for trafik, fordi flammerne var "meget farlige".

- Ilden flyver gennem luften til de omkringliggende områder, sagde hun til The Independent.

Ifølge avisen er der over 1000 boder og butikker på markedet.

På adskillige fotografier fra stedet, som blev lagt ud på sociale medier, kunne man se store flammer tårne sig op over bygninger i området.

Brandvæsnet modtog den første anmeldelse kort før midnat lokal tid.

Camden Lock Market er populært både blandt lokale og turister. De mange boder og butikker med kunsthåndværk, møbler, bøger, beklædning, musik og andet samt et væld af spisesteder tiltrækker hver uge omkring 500.00 besøgende.

For ni år siden raserede en brand Camden Market, der blev lukket i flere måneder.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne i nattens brand, som kommer en måned efter, at 80 mennesker mistede livet i en brand i højhuset Grenfell Tower i London.

/ritzau/

Trump skyder sit eget forslag om hackerværn med Rusland ned

USA's præsident, Donald Trump, mener ikke, det er muligt at etablere en særlig enhed for cybersikkerhed sammen med Rusland.

- At præsident Vladimir Putin og jeg har diskuteret en enhed for cybersikkerhed betyder ikke, at det kan ske. Det kan det ikke, skriver Trump på Twitter, efter at han selv præsenterede idéen tidligere på dagen.

På deres møde i Hamburg i fredags drøftede de to præsidenter muligheden for at oprette en særlig enhed for cybersikkerhed.

Formålet var et danne en enhed, der kunne sikre fremtidige valg mod hacking. Det skrev Donald Trump søndag på Twitter.

- Putin og jeg diskuterede at danne en uigennemtrængelig enhed for cybersikkerhed, så vi vil være beskyttet mod valghacking og mange andre negative ting, skrev præsidenten på Twitter.

Hvad der har fået Donald Trump til at skifte mening, beretter præsidenten intet om.

Forslaget blev dog hurtigt mødt af stor modstand fra flere af præsidentens fremtrædende partifæller.

- Det er ikke den dummeste idé, jeg nogensinde har hørt, men det er tæt på, sagde South Carolina-senatoren Lindsey Graham til NBC tidligere på søndagen.

Heller ikke Floridas republikanske senator, Marco Rubio, kunne se meningen med Trumps forslag.

- At samarbejde med Rusland om en enhed for cybersikkerhed svarer til at samarbejde med Assad (Syriens præsident Bashar al-Assad, red.) om en enhed for kemiske våben, skrev Rubio på Twitter.

Fredagens møde var det første mellem Vladimir Putin og Donald Trump. Det fandt sted i forbindelse med det netop overståede G20-topmøde i den tyske storby.

På mødes lykkedes det de to parter at indgå en aftale om våbenhvile i det sydlige Syrien sammen med Jordan.

I sit tweet natten til mandag understreger Donald Trump, at våbenhvilen "kan og vil komme til at ske".

/ritzau/