Mad Men sæson 5 er reddet

Mens danskerne venter på fjerde dvd-sæson af ”Mad Men”, slås bagmændene bag den amerikanske tv-serie om penge og rettigheder til sæson 5.

Tv-serien Mad Men om reklamemanden Don Draper og reklamebranchen i New York i 60'erne og 70'erne fik en Golden Globe for bedste tv-serie. Sæson 4 er på vej til Danmark, og nu har bagmændene bilagt stridigheder, så sæson fem kan optages. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Don Draper lever videre.

Det ser endelig ud til, at hovedpersonen, alle tiders machoman, reklamemanden Don Draper i tv-serien ”Mad Men” får lov til at fortsætte med det, han er bedst til: Ryge, drikke – og nedlægge smukke kvinder på stribe.

Mens danske fans af den amerikanske tv-serie venter på, at dvd-udgaven af fjerde sæson af "Mad Men" om en uges tid lander på de danske hylder, har de amerikanske producenter og manuskriptforfattere sloges om penge og rettigheder.

I flere måneder har seriens skaber og manuskriptforfatter, Matthew Weiner, kæmpet med produktionsselskabet Lionsgate Tv og TV-netværket AMC om at få flere penge for at lave ”Mad Men”.

Kravet kom fra Weiner, da han skulle til at skrive femte og sjette sæson af den prisvindende successerie, men parterne har haft svært ved at kunne blive enige.

I februar i år var han end ikke gået i gang med at skrive på seriens fortsættelse.

Tæt på aftale

Ifølge magasinet Variety ser det dog ud til, at parterne nu er tæt på at lave en aftale, der sikrer en femte og sjette sæson af serien, der er blevet et kæmpehit verden over.

Også danskerne er vilde med reklamebureauet Sterling Cooper på Manhattan i New York dengang i 1950erne og 60erne, hvor mænd var mænd og sekretærerne kvinder.  

Den danske distributør af serien på dvd, Mis. Label, har indtil videre solgt 70.000 eksemplarer af de første tre sæsoner. Dertil skal lægges det ukendte antal, der købes over nettet.

Til trods for den gode nyhed om, at Don Draper (Jon Hamm) og co. fortsætter, er der også lidt malurt i bægeret.

Verden må vente længere end forventet på Don Draper. Kilder, som Variety har talt med, tvivler på, at femte sæsons 13 nye afsnit når at blive færdige til de amerikanske tv-seere til efteråret.