Macron og Le Pen har begge stemt søndag formiddag

Macron stemt i en lille kommune ved Den Engelske Kanal, mens Le Pen stemte i en lille nordfransk by.

Foto: JACK GUEZ. Macron står i meningsmålingerne til at vinde søndagens anden og afgørende valgrunde med omkring 60 procent mod 40 procent til Le Pen. / AFP PHOTO / JACK GUEZ
Læs mere
Fold sammen

Paris. Den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron stemte søndag formiddag i Le Touquet ved Den Engelske Kanal.

Macron, som var iført et mørkt jakkesæt, stemte sammen med sin kone, Brigitte Macron, i den lille kommune.

Macrons rival, Marine Le Pen fra Front National, var også klædt i mørkt, da hun næsten samtidig stemte i Hénin-Beaumont nær Lens i det nordlige Frankrig.

Centrumpolitikeren Macron, der har stiftet en folkelig bevægelse i midten af det politiske spektrum, har som erklæret mål at styrke EU-samarbejdet og sammenholdet om en kontant linje i exit-forhandlingerne med Storbritannien.

Han går til valg på at gennemføre offentlige besparelser og reformer, der skal sparke gang i vækst og beskæftigelse i Frankrigs kriseramte økonomi.

Der er parlamentsvalg i juni, og Macron og hans bevægelse skal udkæmpe en hård kamp for et flertal, der vil bakke op om en politisk dagsorden baseret på løfter om gennemgribende reformer.

Marine Le Pen vil genforhandle Frankrigs EU-medlemskab og have en folkeafstemning om EU, hvis resultatet ikke er godt nok.

Le Pen vil have Frankrig ud af euroen, og hun er imod frihandel og taler i stedet om "intelligent protektionisme og økonomisk patriotisme".

Mindst fem topløse kvinder aktionerede mod Front National ved valglokalet, hvor Le Pen stemte i Hénin-Beaumont.

Macron står i meningsmålingerne til at vinde søndagens anden og afgørende valgrunde med omkring 60 procent mod 40 procent til Le Pen.

Også den afgående præsident, socialisten François Hollande, afgav sin stemme søndag formiddag. Han stemte i Tulle i regionen Nouvelle-Aquitaine i det centrale Frankrig.

Ifølge Le Monde hilste Hollande på alle fremmødte i valglokalet, efter at han havde stemt.

I 2014 gjorde Hollande Macron til sin finansminister, og præsidenten har erklæret sin støtte til sin tidligere minister.

- Jeg håber, at han får den størst mulige opbakning, siger Hollande.

/ritzau/