Macron nævner Vestager som en af tre kandidater til EU-toppost

Merkel støtter op om partifællen Manfred Weber, mens Macron vil have kandidat med mere politisk "erfaring".

»Jeg er meget glad for det, som Lars (Løkke Rasmussen, red.) har sagt i dag. Det betyder meget, og jeg tror også, at det betyder meget uden for Danmarks grænser, at man kan høre, at der er en opbakning,« siger Vestager i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN

Den franske præsident Emmanuel Macron ville først ikke nævne nogle navne på, hvem han gerne så som EU's næste kommissionsformand.

Ved sin ankomst til tirsdagens EU-topmøde i Bruxelles siger han, at det væsentlige for ham er, at den kommende formand har "troværdighed og erfaring" fra tidligere at have bestredet en højtstående embede enten nationalt eller i EU.

- Vestager, Barnier og Timmermans har den nødvendige erfaring, sagde Macron dog efter lidt pres fra de fremmødte journalister.

EU's stats- og regeringschefer mødes for at diskutere resultatet af weekendens europaparlamentsvalg. Herunder hvad valgets udfald skal betyde for fordelingen af topposter i EU.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, støtter fuldt ud op om den konservative EPP-gruppes spidskandidat, Manfred Weber, i hans håb om at blive EU's næste kommissionsformand.

Weber har ikke den politiske erfaring, som Macron eftersøger i en ny kommissionsformand. Til gengæld er han spidskandidat for den største gruppe i EU-Parlamentet.

Merkel, som er kendt for at være pragmatisk, erkender, at der vil komme hårde forhandlinger førend en ny formand kan blive nomineret.

- Vi har stadig lang tid foran os inden topmødet, siger forbundskansleren med henvisning til et topmøde i slutningen af juni, hvor den endelige beslutning om fordelingen af nomineringer til topposter ventes at blive truffet.

/ritzau/