Macron melder sin ankomst i det katastroferamte Libanon

Frankrigs præsident lander torsdag i Beirut for at drøfte krisen i det katastroferamte Libanon.

 
En voldsom eksplosion hærgede tirsdag Beirut. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, rejser torsdag til Libanon for at møde landets politiske ledere. Det oplyser hans kontor.

Her vil han møde landets politiske aktører og drøfte Libanons situation efter den enorme eksplosion tirsdag, som har forårsaget meget store ødelæggelser i Beirut og givet skader for mange milliarder kroner.

Han skal blandt andet møde præsident Michel Aoun, som han talte i telefon med tirsdag. Og premierminister Hassan Diab, skriver nyhedsbureauet AFP.

Frankrig har onsdag sendt tre fly afsted med eksperter i eftersøgnings- og redningsaktioner og medicinsk udstyr, der er beregnet til den katastroferamte by.

Libanon blev efter Første Verdenskrig et fransk mandatområde. Landet har bevaret politiske og kulturelle bånd til Frankrig.

Ved at handle hurtigt har Macron ifølge BBC signaleret, at han vil stille sig i spidsen for arbejdet med at hjælpe Libanon.

Libanon gennemlever lige nu den værste økonomiske krise i flere årtier. Landet har stærkt brug for hjælp udefra. Det er blevet endnu mere aktuelt efter den voldsomme eksplosion i Beirut tirsdag.

Den har foreløbig kostet mindst 100 mennesker livet og såret cirka 4000.

Det var et stort lager på havnen med kunstgødning, der eksploderede.

/ritzau/