Macron lover at fortsætte kampen mod IS efter USAs exit

Frankrig beholder sin soldater i Mellemøsten i år. Kampen mod Islamisk Stat er ikke slut, siger Macron.

En syrisk kvinde går forbi det sted i byen Manbij, hvor et selvmordsangreb onsdag dræbte fire amerikanske soldater og 12 andre. Delil Souleiman/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fire amerikanske soldaters død i Syrien i denne uge viser, at kampen mod Islamisk Stat bør fortsætte.

Derfor vil Frankrig bevare sine soldater i regionen i år, siger den franske præsident, Emmanuel Macron, torsdag i en tale til de væbnede styrker i byen Toulouse.

»Vore amerikanske allieredes annoncerede tilbagetrækning bør ikke afskrække os fra vores strategiske mål om at udrydde Daesh,« siger præsidenten.

Daesh er en arabisk betegnelse for Islamisk stat.

De næste måneder kommer til at være afgørende, og det vil være forkert at trække sig forhastet ud af Syrien, mener Macron.

»Kampen er ikke forbi,« siger præsidenten ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

»Vi vil fortsat være militært engagerede i Levanten i den internationale koalition i det kommende år,« siger han.

Macron har tidligere kritiseret den amerikanske præsident Donald Trumps pludselige beslutning om at trække de amerikanske soldater ud af Syrien.

Onsdag blev 16 mennesker, heriblandt fire amerikanske soldater, dræbt i et selvmordsangreb i byen Manbij i det nordlige Syrien.

Frankrig har omkring 1200 soldater indsat som en del af indsatsen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak.

De står for luftoperationer og artilleri, lige som der er indsat specialstyrker i Syrien og mandskab, der skal træne den irakiske hær.

/ritzau/Reuters