Målinger viser klar sejr til præsidentfavorit i Portugal

Målinger viser, at Marcelo Rebelo de Sousa bliver portugisisk præsident. Valget kan dog ende i en anden runde.

Lissabon: Den kendte tv-mand og juraprofessor Marcelo Rebelo de Sousa fører som ventet det portugisiske præsidentvalg. Det viser de første valgstedsmålinger søndag aften ifølge AFP.

Marcelo Rebelo de Sousa står således til at få mellem 44 og 55,7 procent af stemmerne. Imens står hans nærmeste rival, Antonio Sampaio da Novoa, til at få mellem 19,3 og 25 procent.

Dermed kan præsidentvalget ende i en anden runde, eftersom det kræver 50 procents opbakning at blive valgt til præsident i første valgrunde.

Meningsmålinger har tidligere spået Marcelo Rebelo de Sousa til at få mellem 52 og 55 procent af stemmerne.

Han er i Portugal kendt som "professor Marcelo", og hans tårnhøje favoritstatus kan han tilskrive hans mange år på tv-skærmen.

Den 67-årige juraprofessor har været involveret i portugisisk politik og tv siden sin ungdom. Han var medstifter af en ugeavis, da han var i 20'erne, og han hjalp med til at stifte Det Socialdemokratiske Parti, der trods navnet er et konservativt parti.

I begyndelsen af nullerne debuterede han som politisk analytiker, og det gjorde han med så stor succes, at seerskaren snart voksede.

/ritzau/AFP