Måling: Fillon bliver Frankrigs næste præsident

Den konservative kandidat vil ifølge ny meningsmåling slå Marine Le Pen, der stiller op for Front National.

Den konservative præsidentkandidat Francois Fillon står ifølge en ny meningsmåling til at vinde stort ved forårets valg i Frankrig. Reuters/Christian Hartmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Det ser ud til at blive en sikker sejr til den konservative præsidentkandidat, François Fillon, ved forårets valg i Frankrig.

I hvert fald hvis han i anden runde skal dyste mod Marine Le Pen, der står i spidsen for det højrenationale parti Front National.

Det viser en meningsmåling torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Her står Fillon til at vinde over Le Pen med 63 procent mod 37 procent. Målingen er foretaget af det franske analyseinstitut BVA og er i tråd med tidligere undersøgelser.

Præsidentvalget i Frankrig foregår over to runder. De to kandidater, der får flest stemmer ved første runde 23. april, går videre til det afgørende valg 7. maj.

I målingen fra BVA står Fillon lige akkurat til at få flest stemmer i første runde, mens lederen af Front National bliver nummer to.

Det franske Socialistparti skal først vælge sin kandidat i slutningen af januar, men ingen af de opstillede ser ud til at ville have en chance mod højrefløjen.

Præsident François Hollande har meddelt, at han ikke genopstiller. I stedet skal syv kandidater kæmpe om at blive Socialistpartiets kandidat. De mødes for første gang torsdag aften i en stor tv-debat.

Den virkelige hovedpine for Fillons parti, Republikanerne, er ifølge avisen Le Monde den bevægelse, som den tidligere økonomiminister Emmanuel Macron har samlet omkring sig.

Dem 39-årige Macron var minister under Hollande. Men han valgte i august at træde ud af regeringen for at bruge sin energi på præsidentvalget, hvor han stiller op for sin egen bevægelse En Marche! (Fremad!, red.).

Han er med egne ord "hverken til højre eller til venstre" og har formået at samle tusindvis af mennesker til sine valgmøder.

Samtidig har de seneste meningsmålinger ifølge tv-stationen BFMTV bragt ham tættere og tættere på at tage Marine Le Pens plads i forårets anden runde.

/ritzau/