Måling: Både Clinton og Trump er dybt upopulære

En dyst om Det Hvide Hus mellem Hillary Clinton og Donald Trump bliver et valg mellem to onder, mener vælgere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hverken demokraten Hillary Clinton eller republikaneren Donald Trump, der begge ventes at blive kandidater ved præsidentvalget i november, nyder særlig stor opbakning blandt de amerikanske vælgere.

Over halvdelen af vælgerne har et negativt syn på begge kandidater, viser en meningsmåling i søndagens udgave af Washington Post.

Næsten seks ud af ti registrerede vælgere har således et negativt indtryk af de to.

Og det er historisk i den tid Washington Post og ABC News har gennemført tilsvarende målinger. Aldrig før er de to store partiers nominerede blevet anskuet så negativt, konstaterer avisen.

- Alt i alt varsler målingen en hård, tæt og generelt negativ valgkamp, skriver Washington Post.

Målingen viser også dødt løb mellem Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump. Begge har sikret sig så stor en føring i de primærvalg, som nu lakker mod enden, at det anses for sikkert, at de bliver nomineret til efterårets afgørende duel.

I forhold til den foregående Post/ABC-måling i marts er Donald Trump gået 11 procentpoint frem.

Den kontroversielle rigmand støttes nu af 46 procent, mens 44 procent foretrækker Hillary Clinton, den tidligere udenrigsminister, førstedame og senator.

Den statistiske usikkerhed gør, at avisen taler om et "dødt løb".

På tværs af en række områder og temaer rangerer Clinton dog foran Trump. Hun anses af de registrerede vælgere i undersøgelsen for at være overlegen som præsident med hensyn til erfaring, personlighed og sindelag.

Blandt samtlige potentielle vælgere anser et flertal Donald Trump for at være ukvalificeret til at rykke ind i Det Hvide Hus.

- Men han appellerer stærkt til vælgere som Clintons modkandidat, der kan bringe forandringer til Washington i et valgår, hvor outsidere er blomstret op, skriver avisen.

Ud over Trump har Bernie Sanders været den anden store overraskelse i primærvalgene.

Den 74-årige senator har givet Clinton langt hårdere modstand end forventet i kampen om blive Demokraternes kandidat, og han er faktisk den af de tre, som opnår den mest positive vurdering i målingen.

49 procent har et positivt syn på Sanders, mens 41 procent har et negativt indtryk. Dermed er hans "plusscore" på otte, hvilket de to andre formentlig misunder: Clinton har en minusscore på 16 og Trump en minusscore på 17.

/ritzau/