Lydklip afslører: Islamisk Stat opfordrer til flere terrrorangreb i Europa

Talsmand for Islamisk Stat lykønsker på lydklip tilhængere med angreb og opfordrer til flere.

RB PLUS Islamisk Stat taber terræn i både Syrien og Irak- - ARKIVFOTO 2014 af Islamisk Stats flag i Syrien- - Se RB 28/5 2016 16.11. IS vil ligesom al-Qaeda fortsætte angreb mod Vesten, selv om gruppen nedkæmpes i Syrien og Irak, vurderer ekspert. Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Kairo. Islamisk Stat opfordrer bevægelsens tilhængere til at angribe USA, Europa, Rusland, Asien og Australien, siger en talsmand i en lydklip på internettet ifølge Reuters.

Talsmanden lykønsker tilhængere med angreb i Iran. Han opfordrer til yderligere angreb i Irak og Syrien under ramadanen, som varer en måned, og som begyndte sidst i maj.

Lydklippet blev lagt ud mandag på Islamisk Stats kanal på Telegram, som er en krypteret app.

Lydklippet tillægges den militante officielle talsmand, Abi al-Hassan al-Muhajer.

Optagelsens autenticitet er ikke umiddelbart blevet bekræftet af uafhængige kilder. Men stemmen er den samme som tidligere erklæringer fra den pågældende talsmand.

- Oh løver fra Mosul, Raqqa og Tal Afar. Gud velsigne disse rene favne og lysende ansigter. Angrib hedninge og frafaldne og bekæmp dem med en mands styrke, hedder det i budskabet, hvor ordet frafaldne henviser til Mellemøstens shiamuslimer.

- Til troens og overbevisningens brødre i Europa, Rusland, Australien og andre. Jeres brødre i jeres lande har gjort det godt. Hav dem som forbilleder og gør, hvad de har gjort, hedder det.

Erklæringen indeholder blandt andet henvisninger til et dobbeltangreb i Iran, hvor i alt 12 blev dræbt, og 43 blev såret. Også de nylige angreb i Manchester og London henvises der til.

Otte mennesker mistede livet i forbindelse med angrebet i London tidligere på måneden. Et angreb begået af en selvmordsbomber i Manchester 22. maj kostede 22 mennesker livet.

/ritzau/Reuters