Lydklip afslører: Islamisk Stat opfordrer til flere terrrorangreb i Europa

Talsmand for Islamisk Stat lykønsker på lydklip tilhængere med angreb og opfordrer til flere.

RB PLUS Islamisk Stat taber terræn i både Syrien og Irak- - ARKIVFOTO 2014 af Islamisk Stats flag i Syrien- - Se RB 28/5 2016 16.11. IS vil ligesom al-Qaeda fortsætte angreb mod Vesten, selv om gruppen nedkæmpes i Syrien og Irak, vurderer ekspert. Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kairo. Islamisk Stat opfordrer bevægelsens tilhængere til at angribe USA, Europa, Rusland, Asien og Australien, siger en talsmand i en lydklip på internettet ifølge Reuters.

Talsmanden lykønsker tilhængere med angreb i Iran. Han opfordrer til yderligere angreb i Irak og Syrien under ramadanen, som varer en måned, og som begyndte sidst i maj.

Lydklippet blev lagt ud mandag på Islamisk Stats kanal på Telegram, som er en krypteret app.

Lydklippet tillægges den militante officielle talsmand, Abi al-Hassan al-Muhajer.

Optagelsens autenticitet er ikke umiddelbart blevet bekræftet af uafhængige kilder. Men stemmen er den samme som tidligere erklæringer fra den pågældende talsmand.

- Oh løver fra Mosul, Raqqa og Tal Afar. Gud velsigne disse rene favne og lysende ansigter. Angrib hedninge og frafaldne og bekæmp dem med en mands styrke, hedder det i budskabet, hvor ordet frafaldne henviser til Mellemøstens shiamuslimer.

- Til troens og overbevisningens brødre i Europa, Rusland, Australien og andre. Jeres brødre i jeres lande har gjort det godt. Hav dem som forbilleder og gør, hvad de har gjort, hedder det.

Erklæringen indeholder blandt andet henvisninger til et dobbeltangreb i Iran, hvor i alt 12 blev dræbt, og 43 blev såret. Også de nylige angreb i Manchester og London henvises der til.

Otte mennesker mistede livet i forbindelse med angrebet i London tidligere på måneden. Et angreb begået af en selvmordsbomber i Manchester 22. maj kostede 22 mennesker livet.

/ritzau/Reuters