Lyd fra argentinsk ubåd kan være eksplosion

Fundet er gjort nær de koordinater, den argentinske ubåd opgjorde, kort før den forsvandt.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Argentinas flåde oplyser torsdag, at en registreret lyd fra et område med en forsvunden ubåd »kan have været en eksplosion«.

»En usædvanlig lyd, der blev opfanget under eftersøgningen efter den savnede ubåd svarer til en ikke-nuklear eksplosion,« hedder det i en erklæring fra flåden.

Lyden blev opfanget fra ubådens sidst kendte position af et amerikansk institut.

Ifølge den argentinske flåde havde mandskabet om bord nok ilt til at overleve under vandet i syv dage. Onsdag morgen klokken halv ni dansk tid var tiden udløbet.

Objekt fundet i området

Et amerikansk militærfly har fundet »et objekt« tæt ved de senest kendte koordinater for den argentinske ubåd, der er eftersøgt. Det skriver Reuters.

Objektet er endnu ikke identificeret, og det er derfor endnu ikke bekræftet, hvorvidt det er ubåden eller en del af ubåden.

Det er anden gang på få dage, at myndighederne finder et objekt langs ubådens rute.

Ubåden »San Juan« havde 44 personer om bord, da den forsvandt sidste onsdag.

I lørdags modtog den argentinske flåde en række nødsignaler, men det har ikke været muligt at kortlægge, om de faktisk kom fra ubåden.

De argentinske myndigheder har de seneste dage haft gang i adskillige omfattende eftersøgninger, hvor andre lande også har bidraget.

Et stort område langs Argentinas sydlige atlanterhavskyst er således blevet gennemsøgt både over og under havoverfladen. Dårligt vejr i området har dog besværliggjort eftersøgningerne til vands.