Lukasjenko kritiserer Putin

Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko, kritiserer Ruslands præsident, Vladimir Putin, og advarer om sovjetiske tilstande.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

De tidligere så gode venner Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin, præsidenter i henholdsvis Hviderusland og Rusland, er ikke længere på bølgelængde. Fredag advarede Lukasjenko om, at Rusland "risikerer sovjetiske tilstande, hvor alle rejser sig, råber hurra og hilser samtykkende".

Lukasjenkos reaktion og vrede kommer efter den seneste kongres i Det Forenede Rusland, Ruslands største parti, hvor præsident Putin blev opstillet som spidskandidat for partiet ved det kommende parlamentsvalg 2. december.

- Jeg så nogle minutter på tv, og jeg var ved at brække mig, siger Lukasjenko i et interview med russiske journalister i den hviderussiske hovedstad Minsk.

- Jeg er meget bekymret for, at Rusland falder tilbage til sovjet-tilstande, fortsatte Lukasjenko, som af EU-lande og USA omtales som Europas "sidste diktator", og hvis styre i fjor brutalt nedkæmpede landets opposition forud for et valg i marts.

/ritzau/