Lufthavn i Bangkok stopper britisk journalist med krigsvåben

46-årige Anthony Cheng blev sammen med en tysk kollega anholdt mandag, da de var på vej til Irak.

En britisk journalist er sammen med en tysk kollega blevet stoppet i Suvarnabhumi-lufthavnen i Bangkok. Journalisten var i besiddelse af tre gasmasker og fire beskyttelsesplader til panserede veste. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAEED KHAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En britisk journalist, som var på vej til Irak med gasmasker og beskyttelsesudstyr i bagagen, vil tirsdag blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse i Thailand.

En politiefterforsker i det asiatiske land bekræfter, at 46-årige Anthony Cheng blev anholdt i lufthavnen Suvarnabhumi i Bangkok mandag.

- Han vil blive sigtet for at have krigsvåben uden licens, siger Somchart Maneerat.

Briten havde ifølge politiet tre gasmasker og fire plader til beskyttelsesveste i sin bagage. Det er ulovligt i Thailand.

Anthony Cheng rejste sammen med en tysk kollega, Florian Witulski, som også blev anholdt. Den 31-årige tysker blev løsladt mod kaution tirsdag.

Cheng skulle via Tyrkiet til Irak på en opgave for den engelsksprogede tv-kanal CCTV News i Kina.

Den britiske journalist risikerer fængsel i op til fem år, hvis han findes skyldig, forklarer Somchart Maneerat.

Witulski har sagt, at de to journalister ikke kendte Thailands våbenlov. De to havde flere gange tidligere medbragt samme udstyr i lufthavne uden problemer, siger tyskeren.

Gasmasker og beskyttelsesveste betragtes som krigsvåben i det asiatiske land. Den slags kræver en licens.

Masker og beskyttelsesplader, der kan beskytte mod splinter fra artilleribeskydning, benyttes ofte af journalister i krigszoner.

For to år siden blev en fotojournalist anholdt i samme lufthavn, da han havde medbragt en hjelm og noget beskyttelsesudstyr. Sigtelsen blev senere frafaldet.

/ritzau/Reuters