Lufthavn evakueret: 68 personer fik vejrtrækningsproblemer og kvalme

 

Hamborgs lufthavn er ved middagstid blevet evakueret. 68 personer skal være blevet ramt af gassen fra hvad der ifølge brandfolkene på stedet højst sandsynligt er en tåregaspatron, som skal være spredt gennem lufthavnens ventilationssystem. Det skriver Spiegel.

Patronen blev fundet ved en skraldespand, som stod placeret foran en sikkerhedsgate.

Flere hundrede personer er blevet evakueret, og 70 ambulancer blev sendt til stedet. Det skriver Sky News og det tyske nyhedsbureay DPA.

De tyske myndigheder udelukker, at der kan være tale om et terrorangreb.

En talsmand for lufthavnen udtalte tidligere på dagen.

»Vi har aflyst alle fly mindst indtil klokken 14.00, og de fleste dele af lufthavnen er blevet evakueret,« siger Karen Stein.

68 mennesker har klaget over vejrtrækningsproblemer og svie i øjnene, og flere medier skrev i første omgang, at man frygtede et gasudslip, eller et udslip af en 'giftig substans.'

Det viste sig dog, at der var tale om en tåregaspatron, og udslippet var dermed ikke så alvorligt, som først antaget.

Ni personer er ifølge NDR blevet fragtet til hospitalet efter udslippet.

Det skal være sket klokken 12.32 i lufthavnens security-område, og flytrafikken blev indstillet, men er genåbnet igen klokken 13.45 ifølge tyske Bild.

Alle de evakuerede er blevet gennet ud af lufthavnen af brandmænd og måtte vente uden for lufthavnens terminaler i frysetemperaturer.

Alle til- og frakørselsveje blev blokeret, og togdriften til og fra lufthavnen blev ligeledes afbrudt.

Ifølge Bild blev Uruguays præsident, Tabaré Vázquez, ramt af flyveforbudet. Han sad i sin flyver på landingsbanen, men kom i første omgang ikke videre.

Opdateres...