Lufthansa kritiseres for utilstrækkelig kompensation for flystyrt

Lufthansa tilbyder 186.000 kroner per offer, der var om bord på det Germanwings-fly, der blev styrtet i jorden af en pilot. Helt utilstrækkeligt, lyder det fra repræsentant for tyske ofre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYSKLAND: Det tyske luftfartsselskab Lufthansa har tilbudt en erstatning på 25.000 euro - svarende til 186.000 kroner - per offer for et tragiske flystyrt for tre måneder siden. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News. Dengang omkom 150 ombordværende på et fly fra Lufthansa-selskabet Germanwings, der var på vej fra Barcelona til Düsseldorf.

Derudover tilbyder flyselskabet ifølge AP en kompensation på 10.000 euro - knap 75.000 kroner - til de nærmeste pårørende. Kompensationen og erstatning tilbydes til ofre, der falder under tysk lovgivning, hedder det. Blandt ofrene var der både tyske og spanske passagerer, men det er ifølge AP uklart, hvor mange af passagerne, der kan betragtes som hørende under tysk lov.

Men uanset hvad, så falder meldingen ikke i god jord hos de pårørende til ofre for flystyrtet.

Den tyske advokat, Elmar Giemulla, der repræsenterer cirka 30 ofres familier, betegner det ifølge AP som »helt utilstrækkeligt«.

Udover erstatning og kompensation til de pårørende vil Lufthansa afsætte seks millioner euro - knap 45 millioner kroner - til en fond, der skal hjælpe børn, som har mistet en eller begge forældre ved ulykken, med at få en uddannelse.

Ulykken skete, da flyets andenpilot, Andreas Lubitz, låste førstestyrmanden ude af cockpittet og styrede flyet direkte mod en bjergside. Det skete angiveligt som led i en bevidst selvmordsaktion.