Lufthansa-chef: Det vil tage lang tid at forstå styrtet

Hver dag bliver vi lidt klogere på sidste uges voldsomme flystyrt i de franske alper. Men det tager lang tid, før vi helt forstår, hvorfor det skete, siger Lufthansas topchef.

Fransk politi ved resterne af det styrte Germanwings-fly i Alperne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

TYSKLAND: Hvordan kunne det ske, at Flight 4U9525 fra Germanwings styrtede ned i de franske alper med 150 personer om bord?

Et spørgsmål, der er blevet stillet adskillige gange siden ulykken i sidste uge. Men det kommer til at tage lang tid, før vi ved, præcis hvorfor flyet styrtede ned, og alle de ombordværende blev dræbt, siger administrerende direktør Carsten Spohr fra Germanwings moderselskab, Lufthansa.

»Hver dag bliver vi lidt klogere på, hvad der var årsag til ulykken,« siger direktøren ifølge Reuters på et pressemøde onsdag, der afholdes i nærheden af nedstyrtningsstedet.

Al efterforskning tyder indtil videre på, at det var andenpilot Andreas Lubitz, der med vilje fik flyet til at styrte. Styrtet bliver efterforsket af statsadvokaten i Düsseldorf, og der kommer til at være en lang proces, betoner Carsten Spohr.

»Det vil tage lang tid, før vi alle sammen forstår, hvorfor det kunne ske,« siger han.

Lufthansa-topchefen afviser dog at forholde sig yderlige til de oplysninger, der tirsdag kom frem om, at Lufthansa allerede i 2009 fik kendskab til, at Lubitz havde været i behandling for en svær depression.

Den 27-årige pilot forlod Lufthansas pilottræningsskole i flere måneder, og da han kom tilbage i 2009, oplyste han i en mail til skolen om en »tidligere episode med svær depression«, meddelte Lufthansa i en pressemeddelelse tirsdag.

Flyselskabet har afleveret adskillige dokumenter til statsadvokaten i Düsseldorf, og heriblandt er mailkorrespondancen mellem Andreas Lubitz og pilottræningsskolen. Det har ellers tidligere været fremme, at Lufthansa ikke kendte til Lubitz’ mentale problemer.

Alt tyder på, at andenpiloten lukkede kaptajnen ude af cockpittet og at han derefter bevidst fik flyet til at styrte.