Luftangreb udført af regimet dræber mindst 18 civile i Idlib

Et grøntsagsmarked og flere værksteder i den syriske by Idlib blev onsdag ramt af et luftangreb. 18 er dræbt.

En syrisk dreng bliver her evakueret efter et af regimets luftangreb i byen Ariha i Idlib onsdag. Abdulaziz Ketaz/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Idlib. Et luftangreb udført af regimet mod den syriske by Idlib har onsdag dræbt mindst 18 civile.

Angrebet mod den sidste store oprørsbastion i Syrien sker, på trods af at der er indgået en våbenhvile i området.

I angrebet blev et grøntsagsmarked og flere værksteder i Idlib, der er hovedstad i den jihadist-kontrollerede provins af samme navn, ramt.

Det oplyser den britiskbaserede overvågningsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) onsdag aften.

Tidligere onsdag oplyste Sohr, at ni civile var døde og mindst 20 sårede. Sohr advarede om, at dødstallet sandsynligvis ville stige, da mange var alvorligt sårede.

Ifølge overvågningsgruppen er to børn og en redningsarbejder blandt de dræbte.

Bombardementet satte flere køretøjer i brand og efterlod forkullede lig inde i bilerne.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporterer også om adskillige luftangreb udført af regimet og dets russiske allierede i den bredere Idlib-provins. Særligt i den sydlige zone nær det territorie, regimet kontrollerer.

Gruppen melder om en person dræbt i landsbyen Al-Has.

Ifølge FN's humanitære organisation, OCHA, er 350.000 mennesker flygtet fra deres hjem i den sydlige del af Idlib-provinsen siden 1. december.

Årsagen er, at præsident Bashar al-Assads syriske regime med hjælp fra russiske styrker har optrappet antallet af angreb i provinsen.

Ifølge OCHA betyder masseflugten, at den uroplagede region Maarat al-Numan er "næsten tom" for mennesker.

Tidligere i januar blev en våbenhvile forhandlet på plads mellem Rusland, der støtter regimet, og Tyrkiet, der støtter oprørerne. Den skulle i princippet være gældende fra søndag den 12. januar.

Den kommer i kølvandet på en anden våbenhvile, der blev annonceret i august sidste år. Det skete, efter at syriske og russiske luftangreb ifølge Sohr havde dræbt omkring 1000 civile i løbet af fire måneder.

Regeringen i Damaskus har gentagne gange svoret at generobre Idlib.

Borgerkrigen i Syrien har kostet flere end 308.000 mennesker, herunder 115.000 civile, livet, siden den brød ud i 2011.

/ritzau/AFP