Luftangreb rammer to hospitaler i den syriske by Aleppo

Nødhjælpsarbejdere i Aleppo kalder luftangreb direkte på to hospitaler for overlagte.

Beirut. De to største hospitaler i den oprørskontrollerede del af storbyen Aleppo er onsdag ramt under luftangreb og sat midlertidigt ud af drift, oplyser nødhjælpsorganisationer, der driver hospitalerne.

- Angrebet skete klokken 04:00 (klokken 03:00 dansk tid). Et krigsfly angreb begge hospitaler direkte, siger Adham Sahloul fra den syrisk-amerikanske nødhjælpsgruppe Sams.

- Der er kun seks hospitaler, som for øjeblikket er i drift, efter at hospitalerne M2 og M10 midlertidigt er lukket, siger han.

Ved angrebet på M10 blev hospitalets generator fuldstændigt ødelagt. Tre af de ansatte blev såret.

Der er blot 35 læger tilbage i Aleppo, anslår Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som opfordrer til en øjeblikkelig oprettelse af humanitære korridorer.

Begge de ramte hospitaler har intensivafdelinger og skadestuer, og de er begge blevet angrebet tidligere, siger Sahloul, som kalder luftangrebene på hospitalerne overlagte.

Det er uklart, hvorvidt luftangrebene blev udført af syriske styrker eller af deres russiske allierede.

Syriske soldater vandt tirsdag kontrol over et oprørskontrolleret distrikt i Aleppo efter mange dages intense bombardementer fra syriske og russiske fly, der har banet vej for en landoffensiv.

Der var onsdag rapporter om nye angreb på flere fronter mod oprørernes stillinger.

De syriske og russiske luftangreb i Aleppo har ført til beskyldninger om, at der bliver begået krigsforbrydelser mod byens indbyggere.

Aleppo var inden borgerkrigen brød ud i 2011 Syriens største by med over to millioner indbyggere. Den har de sidste fem år været en delt by.

I den vestlige del har den syriske hær kontrollen. Den østlige del har været under forskellige oppositionsgrupperingers kontrol.

Frontlinjen har stort set ikke bevæget sig, selv om byen har oplevet nogle af de mest voldsomme kampe under borgerkrigen.

/ritzau/AFP