Love Parade-ofre mindes lørdag

Det officielle Tyskland holder lørdag en officiel mindeceremoni for de 20 mennesker, som omkom ved Loveparade-katastrofen i Duisburg.

Folk mindes de døde ved Love Parade i Duisburg. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tysklands nye forbundspræsident, Christian Wulff, forbundskansler Angela Merkel og andre højtstående repræsentanter fra forbundsrepublikken og udlandet deltager lørdag i Duisburg i den officielle mindehøjtidelighed for de 20 ofre for katastrofen ved technofesten Loveparade i den vesttyske by.

Mindehøjtideligheden finder sted i en af byens kirker en uge efter, at der udbrød massepanik i en overfyldt tunnel til festivalpladsen, som udviklede sig til en dødsfælde.

De 20 ofre var i alderen 18 til 38 år. De 12 kvinder og otte mænd kom fra Tyskland, Holland, Australien, Kina, Spanien, Italien og Bosnien-Hercegovina.

Nordrhein-Westfalens ministerpræsident, Hannelore Kraft, skrev sig tirsdag ind i kondolencebogen i landdagen i Düsseldorf og udtrykte delstatens store bestyrtelse over tragedien.

- Vores tanker og bønner er hos pårørende og venner til de unge mennesker, som døde dér, og hos de mange traumatiserede og kvæstede, skrev hun.

Også andre steder i delstaten mindes ofrene.

Fodboldspillerne fra 2. Bundesligaklubben MSV Duisburg vil onsdag aften før testkampen mod VfL Bochum holde et minuts stilhed til ære for de døde.

- Der findes ingen ord, der kan beskrive sådan en katastrofe, siger Duisburgs anfører, Ivica Grlic, der ligesom de andre spillere vil spille med sørgebind.

Og fans fra de to naboklubber vil inden kampen tænde lys ved ulykkesstedet foran tunnelen.

Technofans har til gengæld planlagt at mindes de døde med en demonstration mod Duisburgs overborgmester, Adolf Sauerland, torsdag morgen foran byens rådhus. De kræver, at Sauerland træder tilbage, hvad denne dog nægter.

/ritzau/dpa