Londons borgmester langer ud efter Trump: Kalder ham »et 190 cm højt barn«

Londons borgmester, Sadiq Khan, svarer nu igen på en række af tweets, som den amerikanske præsident har skrevet om ham.

Arkivfoto. London-borgmesteren Sadiq Khan har nu svaret igen på Donald Trumps tweets om ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andy Rain/EPA/Ritzau Scanpix

Da Londons borgmester, Sadiq Khan, lørdag gæstede lærerarrangementet »Together For Education« i Westminster i London, fik han også sendt en verbal hilsen med på vejen til den amerikanske præsident, Donald Trump.

»For dem af jer, der har jeres telefoner tændte; hvis nogle begynder at tweete om mig - et 190 centimeter højt barn i Det Hvide Hus - vil I så ikke fortælle mig det,« jokede Khan ifølge avisen The Guardian over for lærerne.

Det fik salen til at bryde ud i grin og klapsalver.

Kommentaren genantænder den igangværende fejde mellem den amerikanske præsident og Londons borgmester, der har pakistanske rødder.

Søndag 2. juni skrev London-borgmesteren et debatindlæg i den britiske avis The Observer, hvor han sammenlignede den amerikanske præsident med Ungarns premierminister, Viktor Orban, og den franske, højreorienterede politiker Marine Le Pen.

Her skrev Khan, at de »benytter samme splittende billedlige udtryk som det 20. århundredes fascister til at hente opbakning.«

Det fik hurtigt den amerikanske præsident, der, dagen efter debatindlægget udkom, skulle indlede sit tredages statsbesøg i Storbritannien, til tasterne på Twitter, hvor han både langede ud efter Khan personligt og professionelt.

Her skrev præsidenten blandt andet, at Sadiq Khan »har gjort et forfærdeligt arbejde som Londons borgmester« og beskrev Khan som en »iskold taber, der burde fokusere mere på kriminaliteten i London i stedet.«.

Senere, 15. juni, gik Donald Trump igen til tasterne på det sociale medie og skrev, at London burde få sig en ny borgmester med det samme, med henvisning til det stigende antal af voldsepisoder, der har været i den britiske hovedstad i år, hvilket London-borgmesteren ifølge Trump ikke ser ud til tage så tungt.

Netop antallet af voldsepisoder i byen kan have spillet en rolle i, at der for første gang, siden Sadiq Khan blev valgt, er stadig flere borgere, der er utilfredse end tilfredse med borgmesteren, som er på valg igen i 2020.