Lokoførers rolle skal undersøges

Dødstallet stiger til 78 i den spanske togulykke, og en undersøgelseskommission vil nu klarlægge lokoførers rolle i sagen.

Ulykkesstedet set fra oven. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Søgelyset rettes mod den spanske lokofører, som onsdag aften kørte et højhastighedstog af sporet på vej mod Santiago de Compostela, hvor flere end 70 mennesker indtil videre har mistet livet.

Togulykken bliver betegnet som den værste i Spanien i de sidste 40 år.

Selvom årsagen til ulykken endnu ikke er klar, skal lokomotivførerens rolle altså klarlægges, og ubekræftede rygter svirrer da også om, at lokoføreren kørte for stærkt op til ulykken. Den ene af de to lokoførere har efter sigende indrømmet, at han førte toget igennem en kurve mere end 100 kilometer i timen hurtigere end det tilladte. 

Dog siger kilder til den spanske avis El Pais, at hastigheden umuligt kan have forårsaget den voldsomme episode.

Indtil videre melder de spanske myndigheder om 78 dræbte, og op mod 140 er kvæstede. Heraf betegnes 38 stadig som hårdt kvæstede og fire af dem er børn. Ifølge de spanske myndigheder er alle kvæstede passagerer blevet identificeret, og der er endnu ikke meldinger om danskere om bord på det forulykkede tog. Der skulle dog være en række forskellige nationaliteter blandt de dræbte.

Toget havde i alt otte vogne med i alt 234 passagerer.