Lokofører nægter at udtale sig efter spansk togulykke

Den ellers åbenmundede spanske lokofører, som onsdag kørte 78 mennesker i døden, nægter at lade sig forhøre.

Lokofører, Francisco Jose Garzon, der her ses blive ført væk fra ulykkesstedet for togulykken ved byen Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien, nægter nu at udtale sig om ulykken til politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LA VOZ DE GALICIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forhøret af Francisco José Garzón Iove er ifølge AFP gået i hårdknude.

Lokoføreren er mistænkt for at være skyld i den spanske togulykke, hvor 78 onsdag aften blev dræbt og mere end 130 kvæstet, og manden står foran anklager om uagtsomt manddrab og grov pligtforsømmelse, men nu nægter han at lade sig forhøre i sagen.

En kilde i det spanske politi siger til AFP, at man nu vil overgive sagen til en dommer så hurtigt som muligt, fordi lokoføreren har valgt ikke at samarbejde.

Lokoføreren har til flere spanske medier indrømmet, at han kørte alt for stærkt ind i den kurve, hvor de otte togvogne faldt af sporet. Angiveligt kørte den ellers erfarne lokofører op mod 200 kilometer i timen, hvor han kun måtte køre 80, og dertil kommer, at spanske medier har afdækket, at lokoføreren tidligere har pralet med at have kørt med lignende hastigheder på sin facebookprofil.

Indtil videre har politiets efterforskning vist, at lokoføreren burde have sat farten ned mindst seks kilometer før kurven.

Fredag er det kommet frem, at toget på ulykkestidspunktet kørte på et skinnesæt, hvor sikkerhedssystemet ikke er beregnet til det højhastighedstog, som var involveret i ulykken. På ulykkesstedet er sikkerhedssystemet indrettet til automatisk at bremse tog, som kører hurtigere end 200 kilometer i timen, mens skinner beregnet til højhastighedstog bremser, så snart hastigheden er over det tilladte. Oplysningerne er bragt på banen af formanden for de spanske lokoføreres fagforening.

81 er stadig indlagt efter ulykken.