Løve dræber safariguide i nationalpark

En 40-årig safariguide fra Zimbabwe er blevet dræbt af en løve i en safaripark. Alle turister slap med skrammer efter angrebet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY KARUMBA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nationalparken Hwange i Zimbabwe danner endnu en gang ramme om en tragisk hændelse.

I sidste måned blev løven Cecil dræbt af den amerikanske tandlæge Walter Palmer under en illegal løvejagt i parken, og tirsdag morgen mistede en safariguide livet, da en løve gik til angreb.

Den 40-årige safariguide Quinn Swales var på en morgengåtur med flere gæster i parken, da en hanløve pludselig angreb og dræbte ham. Ingen af turisterne kom alvorligt til skade under angrebet.

Hwange Nationalpark har på sin Facebook-profil udtrykt sorg over hændelsen.

»Det er med stor ærgrelse og tristhed, at vi kan bekræfte, at vores guide Quinn Swales på fatal vis er blevet dræbt af en løve. Quinn formåede på bedste vis at beskytte gæsternes sikkerhed, og ingen af parkens gæster kom alvorligt til skade under angrebet,« lyder det.

Quinn Swales var tidligere pilot og stammede fra Trelawney i det nordlige Zimbabwe. Det sidste billede, han har uploadet på sin Facebook-profil, et et billede af netop løven Cecil.

Da løven blev dræbt af tandlægen fra Minnesota i juli, vakte det stor furore og vrede verden over, og tandlægen blev lagt for had på nettet.

Både Cecil og Quinn Swales’ dødsfald har været et hårdt slag for Zimbabwes turismeindustri. Landet er nemlig dybt afhængig af indtjeningen fra nationalparker.