Løkke tweeter om skilsmissestemning på EU-topmøde

David Cameron orienterer ved et EU-topmøde EU's stats- og regeringschefer om situationen i Storbritannien.

Læs mere
Fold sammen

Bruxelles. Alle stats- og regeringschefer fra EU's 28 medlemslande har tirsdag aften været samlet ved en middag for at diskutere situationen i Storbritannien, og ifølge den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), er alvoren ved at melde sig.

Han opfordrer til, at man ikke skal forhaste Storbritanniens udmeldelse af EU, skriver han på Twitter.

- Alvoren melder sig: Børnene betaler altid prisen ved ond skilsmisse. Næste generation dømmer os på evne til UK-leave med omtanke. No rush, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen i et tweet.

Ved middagen udlægger den britiske premierminister, David Cameron, situationen i Storbritannien for de 27 medlemslande, der fortsætter EU-samarbejdet.

Onsdag fortsætter mødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de andre EU-ledere, der bliver i EU, uden Cameron.

Udmeldelsesforhandlingerne starter, når Storbritannien iværksætter EU-traktatens artikel 50. Herefter starter nedtællingen på to år til den britiske EU-exit.

EU's topchefer sætter hårdt mod hårdt og vil have Storbritannien til at trykke på knappen og udløse artikel 50, mens de britiske politikere forsøger at vinde tid.

Da Lars Løkke Rasmussen ankom til topmødet i Bruxelles midt på eftermiddagen, gav han udtryk for, at han har forståelse for Storbritanniens situation efter afstemningen.

- Jeg har en vis forståelse for den situation, Storbritannien er i.

- Jeg er interesseret i, at vi får en fredelig skilsmisse, så jeg synes egentlig, det er fornuftigt at give Storbritannien lidt tid til at tænke sig om, sagde Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/