Løkke: Dybt tragisk at lærere og elever angribes

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder svensk skoleangreb i Trollhättan, for »dybt tragisk«. Indtil videre er to dræbt ved angrebet.

SVERIGE: Den svenske og danske statsminister har begge sendt deres dybe medfølelse til ofrene og de pårørende for skoleangrebet i Trollhättan i Sverige, der indtil nu har kostet to livet og såret tre alvorligt - herunder gerningsmanden selv.

»Jeg blev meget berørt, da jeg hørte om dagens angreb på skolen i Trollhättan. Det er dybt tragisk, at skolebørn og lærere ud af det blå bliver angrebet på deres skole med en sådan voldsomhed, som vi har set,« siger Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

Angrebet skete torsdag formiddag på en skole i Trollhättan nord for Göteborg, da gerningsmanden gik ind på skolen og stak voksne og børn med to knivlignende genstande.

Da politiet ankom til stedet, gik den formodede gerningsmand ifølge politiet til angreb på dem. Derfor skød politiet to gange mod manden og sårede ham blandt andet i brystet.

Den formodede gerningsmand samt tre af ofrene blev indlagt med alvorlige skader på det lokale sygehus. Det fjerde offer, en mandlig lærer på skolen, døde på stedet.

Siden indlæggelsen er ét af ofrene død af sine kvæstelser. Der skulle være tale om ét af to indlagte børn, skriver svenske Expressen.

Også Sveriges statsminister Stefan Löfven har reageret hurtigt på angrebet.

Han har ryddet sin kalender og vil torsdag besøge skolen, hvor angrebet fandt sted.

»Det er en sort dag for Sverige. Jeg tænker på ofrene og deres familier, de studerende og ansatte - alle berørte i dette samfund. Ingen ord kan beskrive, hvad de går igennem lige nu. Vi skal sikre, at de får al den støtte, de har brug for«, siger Stefan Löfven ifølge Aftonbladet efter skoletragedien torsdag formiddag.

BNB