Løbere får hjertestop under smog-ramt maratonløb

Luftforureningen i Kinas hovedstad Beijing er så voldsom, at seks deltagere i et maratonløb søndag fik hjerteanfald og måtte på sygehuset.

Smog blev en ekstra udfordring for løberne i Beijing Marathon. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kræver i forvejen en vis portion styrke at løbe 42,195 kilometer. Men for de 30.000 løbere, som søndag stillede til start i Beijing Marathon, lå udfordringen ikke så meget nede på asfalten.

Det virkelige problem svævede højt oppe i luften, hvor et tykt lag af smog havde svøbt den kinesiske hovedstad ind i en brun og sundhedsskadelig dyne.

Mange løbere forsøgte at beskytte sig mod forureningen ved at iføre sig masker, men for seks løbere og en frivillig hjælper gik det galt. De blev ramt af hjerteanfald under løbet og måtte på sygehuset.

En af løberne, en 30-årig mand, kollapsede bare fire kilometer fra mål. Han genvandt bevidstheden på sygehuset, skriver avisen The Legal Evening News.

Luftforureningen i Beijing har været et voksende problem i årevis. Klokken 10 søndag formiddag, da de første maratonløbere begyndte at komme i mål, blev der målt et såkaldt Air Quality Index på 175.

Alt mellem 150 og 200 betegnes som »usundt«. Når luftforureningen har dette niveau rådes befolkningen til at »reducere langvarig anstrengelse«.