Litvinenkos enke: Han vidste, de ville dræbe ham

Enken mener, at mordet kan have forbindelse til Putin.

Enken efter den tidligere KGB-agent Alexander Litvinenko, der blev dræbt af radioaktivt gift i London i november, har for første gang udtalt sig om grunden til mordet på sin mand. Hun mener, at mordet kan have forbindelse med Litvinenkos aggressive artikler om den russiske præsident Vladimir Putin.

- Alexander vidste, at de ville dræbe ham, men de han troede, at han var i sikkerhed i England, siger Marina Litvinenko, 44, i et eksklusivt interview til Ekstra Bladets Londonredaktion.

Hun vil ikke udelukke, at det var en artikel, der blev offentliggjort sidste sommer på en tjetjensk hjemmeside, der var grundpillen til mordet.

Der påstod Alexander Litvinenko, at den russiske præsident havde seksuelle præferencer, der nærmede sig pædofili. Påstanden var opstået, efter at Putin offentligt var blevet set i færd med at kysse en fremmed dreng på maven.

- Ja, jeg kender artiklerne. Det kan have været dråben. Det kan være det, der er grunden til drabet.

I interviewet afslører enken, at livet har været hårdt efter drabet. Hun kæmper en kamp med at holde sammen på stumperne af familien.

- Var det ikke for min 12-årige søn, Anatoly, var jeg blevet skør. Det er ham, der får mig til at holde facaden. Han skal ikke se mig græde hele tiden. Det er ham, der holder mig i live. Alt, hvad jeg foretager mig, sker for Anatolij og for mindet af min elskede mand. Min elskede Sasha.

- Jeg har jo ikke bedt om at sidde i denne situation. Jeg var stort set hjemmegående husmor, før Sasha døde. Nu sidder jeg midt i en verdenshistorie. Og jeg må klare det. Det skylder jeg Sasha.

Marina har afvist et tilbud på 11 millioner kroner fra en britisk mediekoncern. Hun kunne ellers tjene pengene ved at fortælle historien om sin mands død.

Kilde: Ekstra Bladet