Link mellem terrorbrødre og mand, der torsdag skød politibetjent

Franske medier rapporterer nu om et muligt link mellem gerningsmændene fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo og gerningsmanden, der torsdag morgen skød en politibetjent i det sydlige Paris.

Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: Det viser sig nu, at der muligvis er et link mellem de to Kaouchi-brødre, der menes at stå bag onsdagens terrorangreb i Paris, og den mand, der torsdag skød og dræbte en politikvinde i Montrouge i det sydlige Paris. Det skriver RTL og Le Figaro.

Indtil nu er sammenhæng mellem de to hændelser blevet afvist, men det viser sig, at alle tre formodede gerningsmænd har været en del af samme jihadist-gruppe, »Buttes-Chaumont«. Det kan altså se ud som om, gruppen igen er blevet aktiv, Gruppen virkede under ledelse af prædikant Farid Benyettou i en moské i det 19. arrondissement i Paris fra 2004 til 2005, hvor den blev opløst af den franske efterretningstjeneste.

Gerningsmanden fra torsdagens skuddrama dræbte en kvindelig politibetjent og skød desuden en kommunalt ansat, som overlevede. Herefter flygtede han fra stedet, og han er så vidt vides stadig på fri fod. Til gengæld har politiet anholdt to fra mandens omgangskreds.

De to brødre fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo onsdag holder tilsyneladende gidsler på et trykkeri i en lille by lidt nord for Paris. Det er på tredje døgn endnu ikke lykkes politiet at arrestere dem.