Lilleholt: Skidt signal for klimaet hvis USA bakker ud

Meldingerne om at Donald Trump vil trække sig fra klimaaftalen fra Paris vækker bekymring i klimaministeriet.

-Arkiv- SE RITZAU Kæmperegning er på vej til danske fjernvarmekunder -arkiv- ARKIVFOTO 2015 af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt- - Se RB 16/8 2016 06.34. Vand og varme kan blive billigere for forbrugerne, hvis de eksisterende forsyningsvirksomheder bliver udsat for konkurrence og bliver privatiseret. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Det er dårligt nyt, hvis USA's præsident, Donald Trump, vælger at forlade Parisaftalen.

Sådan lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), efter meldinger om, at USA er på vej ud af den globale aftale om klimaet.

»Hvis de rygter, som jo må siges at have gået et stykke tid, taler sandt, så er det et skidt signal for verdens klima, som jeg kun kan være ked af,« siger han.

Der er dog stadig håb for fremtiden, mener han og minder om, at det ikke er muligt at trække sig ud af Parisaftalen fra den ene dag til den anden.

Samtidig vil det i hans øjne være svært for Trump helt at stoppe udviklingen mod en grønnere verden.

»Meget af den indsats, der skal gøres i forhold til klimaudfordringer også i USA, sker på delstatsniveau,« siger han.

»Så jeg er overbevist om, at uanset om Trump trækker USA ud af klimaaftalen, så vil der stadig i en lang række delstater være fokus på den grønne omstilling og vedvarende energi.«