Lille svensk by blev onsdag aften overrendt af politibetjente. De ledte efter en bevæbnet mand

Efter et par timer lykkedes det politiet at fange den mand, som de havde bedt resten af Forsheda at gemme sig for. Politiet frygtede, at han kunne finde på at gøre skade på de andre i byen.

Onsdag aften blev alle indbyggerne i Forsheda bedt om at holde sig indendøre, mens massive politistyrker troppede op i deres by. De var på jagt efter en bevæbnet mand. Billedet her er taget i Malmø 18. juni 2018.   Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON

Onsdag aften dukkede politiet talstærkt op i en lille svensk by. Kort efter blev alle bedt om at holde sig indendøre, mens alle veje ind og ud ad byen blev afspærret. Politiet var på jagt efter en bevæbnet mand, som havde opført sig truende.

Det er ikke normalt at se så stor en politi-indsats i så lille en by som Forsheda i Värnamo i Sverige, siger Roland Carlson, vagthavende ved svenske politi i region øst, til det svenske medie JP.

Omkring klokken 21.48 fik politiet besked om en hændelse i Forsheda, og straks efter blev politiet sendt til den lille by. Omkring kl. 23.30 sendte politiet en meddelelse ud til byens borgere om at holde sig indendøre. Det følte de sig »tvungne« til, siger Roland Carlson.

For den mand, de ledte efter, var bevæbnet, og de frygtede, at han kunne finde på at skyde mod de andre i byen, mod politiet, eller sågar sig selv, fortæller en anden vagthavende ved det svenske politi region øst, Lars-Göran Nilseryd, til Sveriges Radio.

En enkelt person blev vidne til den dramatiske politi-indsats, da betjentene skulle anholde manden, skriver svenske JP.

»Jeg så, hvordan han pegede pistolen mod folk og skreg,« siger vidnet til JP.

Men ingen kom til skade onsdag aften. Den bevæbnede mand blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse og for at have kommet med grove trusler. Fra politiet lyder det, at sagen stadig efterforskes.

Hvad der har motiveret manden til at opføre sig truende, melder politiet endnu ikke noget om.