Lille Pegida-demonstration i Wien opløst af politiet

Den første Pegida-demonstration i Wien samlede 300-400 mennesker og blev til sidst opløst af politiet. Moddemonstrationen var mange gange større.

Australsk politi adskilte 300-400 Pegida-demonstranter fra moddemonstranter, der talte 10 gange så mange ifølge politiets skøn. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE KLAMAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kom kun få hundrede mennesker til en »aftenspadseretur« i den østrigske hovedstad Wien mandag aften inspireret af den islamkritiske bevægelse Pegida fra Dresden i Tyskland. De blev mødt af omkring 5000 moddemonstranter, der demonstrerede for et åbent og tolerant Østrig, hvor »muslimer og flygtninge« er velkomne, som der stod på et banner.

På den centrale Freyung-plads midt i hovedstaden blev stemningen ophedet, da et par hundrede Pegida- og anti-Pegida-demonstranter stod over for hinanden, og politiet erklærede kort efter klokken 20 Pegida-demonstrationen for afsluttet, skriver den nationale tv-station ORF på sin hjemmeside.

Pegida-demonstranter klagede til politiet over at være blevet forhindret i at demonstrere. Blandt Pegida-demonstranterne var der ifølge ORF nynazister, og der blev lavet nazihilsener. Politiet tilbageholdt maskerede og fulde Pegida-tilhængere, skriver ORF på sin hjemmeside.

I megafon afviste Pegida-arrangører, at der var tale om en fiasko og sagde: »Vi kommer igen«.