Lille nordirsk parti forhandler med Theresa May

Det nordirske parti DUP indleder drøftelser med Theresa May, efter De Konservative mistede absolut flertal.

DUP-leder Arlene Foster (i midten), der her ses på valgnatten, vil tale med Theresa May om muligheden for at skabe stabilitet, siger hun. Scanpix/Paul Faith Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et lille parti, der repræsenterer de nordirske unionister, vil indlede forhandlinger med den britiske premierminister, Theresa May, om at støtte hendes konservative parti.

»Premierministeren har talt med mig her til morgen, og vi vil indgå i drøftelser med De Konservative«, siger partileder Arlene Foster fra Det Demokratiske Unionistparti (DUP) på en pressekonference fredag.

Hun tilføjer, at partiet vil indgå i forhandlinger for at finde ud af, hvordan det er muligt at "skabe stabilitet i vor nation i denne tid med store udfordringer".

Arlene Foster forlod pressekonferencen igen uden at svare på spørgsmål fra de forsamlede journalister.

Tidligere på dagen sagde Theresa May i en erklæring, at hun vil danne en regering.

»Vi vil fortsat arbejde sammen med vore venner og allierede i Det Demokratiske Unionistparti i særdeleshed,« sagde premierministeren.

De Konservative tabte valget og har ikke længere absolut flertal i parlamentet. Derfor er May helt afhængig af, at et eller flere partier støtter en konservativ regering.

Det nordirske DUP fik ti mandater ved torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien og kan blive det parti, der sikrer Theresa May og hendes parti et flertal i Underhuset.

Partiet går ind for, at Nordirland skal forblive en del af Storbritannien. Det støtter et "blødt" britisk exit fra EU, mens Theresa May ønsker et "hårdt" exit.