Ligger Jimmy Hoffa i denne have?

Politiet leder nu efter en af USAs mest berømte forsvundne personer, Jimmy Hoffa, i en forstad til Detroit. Han er ikke blevet set siden 1975.

I 37 år har ingen set den tidligere fagforeningsboss Jimmy Hoffa, men nu leder FBI efter hans lig på denne grund i Michigan. Fold sammen
Læs mere
Foto: REBECCA COOK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: I 37 år har den kontroversielle fagforeningsleder Jimmy Hoffa været forsvundet, men nu har politiet i den amerikanske delstat Michigan fået et nyt tip at gå efter.

Myndighederne har nemlig taget prøver af jorden ved et hus i en forstad til storbyen Detroit, hvor en »troværdig« kilde ifølge Reuters har fortalt, at der befinder sig et lig. Det er blandt andet et sammentræf mellem tidspunkter og fagforeningslederens forsvinden, der får politiet til kæde forstadshuset og gåden sammen.

Jimmy Hoffa forsvandt sporløst i juli 1975, og siden har der været spekuleret i, hvem der stod bag hans forsvinden.

Hoffa stod i spidsen for lastbilchaufførernes fagforening fra 1957, mens hans formandsperiode sluttede i fængslet i 1971, efter at han blev fundet skyldig i underslæb. En amnesti underskrevet af USAs daværende præsident, Richard Nixon, satte ham dog på fri fod, men han blev udelukket fra fagforeningen.

Myndighederne mistænker organiserede kriminelle for at have bortført og dræbt Jimmy Hoffa, men trods talrige henvendelser i sagen er det stadig uvist, hvad der skete tilbage i 1975. Derfor er politiet afventende og beskriver ifølge Reuters undersøgelserne ved huset for »en efterforskning for mord, ikke en eftersøgning af Jimmy Hoffa«.

Jimmy Hoffa kom til et bredere kendskab, da hans liv blev filmatiseret i filmen »Hoffa« fra 1992. I rollen som fagforeningslederen med forbindelser til mafiaen ses Jack Nicholson.

 

Hoffa (tv) sine velmagtsdage. Arkivfoto: AP