Ligestilling blandt William og Kates børn

Der skal ikke længere være forskel på at være kongelig søn eller datter. En meddelelse fra Englands Dronning Elizabeth slog torsdag fast, at hvad enten hertuginde Kate får en dreng eller en pige, skal barnet have titlen prins eller prinsesse og tituleres »kongelig højhed«.

Foto: ANDREW WINNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englands Dronning Elizabeth har torsdag annonceret, at hvis Prins Williams og hans hustru Kate får en datter, skal hun bære titlen »Prinsesse«. Dermed opdaterer monarken en gammel regel, som ifølge Reuters blev indført af hendes bedstefar Kong George V for snart 100 år siden.

Ifølge proklamationen fra december 1917 kan kun den ældste søn af William og Kate kalde sig prins. En pige vil kun have titlen »Lady« og altså heller ikke blive tiltalt som »hendes kongelige højhed«.

Men i anledningen af hertuginde Kates graviditet har dronningen nu udstedt et »Letters Patent«, en kongelig meddelelse, som ændrer dette, så alle børn af William - uanset køn - vil blive behandlet ens.

Ændringen var forventet, efter Storbritannien og de 15 andre Commonwealth-lande, der har dronningen som deres monark, blev enige om at ændre tronfølgeloven, så mænd ikke længere har forrang for kvinder som arvinger til tronen.

Prins Charles, Williams far, er dog stadig første arving til tronen, og kommer altså før både William og hans kommende børn.

BNB/Reuters