Liège-angreb betegnes som terror

Angrebsmanden, der tirsdag dræbte tre i den belgiske industriby Liège, skal angiveligt have dræbt yderligere en person mandag. Francois Lenoir/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den belgiske anklagemyndighed siger, at angrebsmanden, der tirsdag dræbte tre personer i den belgiske by Liège, råbte "Allahu akbar " flere gange, da han affyrede skud. Råbet betyder "Gud er størst" på arabisk.

Tidligere onsdag kom det frem, at angrebsmanden, der er identificeret som Benjamin Herman, også skal have dræbt en fjerde person mandag.

Det oplyser den belgiske indenrigsminister, Jan Jambon, til mediet RTL. Den dræbte mand havde siddet fængslet samtidig med Herman.

Han blev ifølge indenrigsministeren dræbt med en stump genstand.

Drabene betegnes af anklagemyndigheden som "terrordrab", skriver nyhedsbureauet AP.

Islamisk Stat tager onsdag skylden for tirsdagens angreb i Liège, men gruppen fremlægger ikke noget bevis for, at det er den, som står bag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en erklæring på internettet hedder det, at "en soldat fra kalifatet" havde udført et angreb tirsdag mod to politikvinder og en tilfældigt forbipasserende.

Islamisk Stat tager løbende skylden for angreb, som mistænkes for at være udført at jihadister.

Benjamin Herman har ifølge politikilder, der har udtalt sig til nyhedsbureauet AFP, siddet fængslet for røveri, overfald og salg af stoffer.

Tirsdagens angreb på de to kvindelige politifolk fandt sted omkring klokken 10.30. Betjentene blev stukket med en kniv adskillige gange, hvorefter angrebsmanden tog deres pistoler og skød og dræbte dem begge.

De to kvinder var 43 og 53 år.

Efter at have dræbt de to skød angrebsmanden en 22-årig mand, der sad på passagersædet i en parkeret bil. Manden blev dræbt på stedet.

Derpå barrikaderede han sig på gymnasiet Lycée Léonie de Waha, der ligger i den fransktalende del af byen, hvor han tog en medarbejder som gidsel.

Belgisk politi oplyste tirsdag, at mandens mål ikke var at gøre eleverne noget. I stedet ville han skade politibetjente og skade den belgiske stat.

Eleverne på skolen blev evakueret, og ingen kom til skade.

Da politiet ankom til stedet, åbnede angrebsmanden ild og sårede flere betjente. Herefter blev han skudt og dræbt af politiet.

En kilde tæt på politiets efterforskning sagde tirsdag til nyhedsbureauet AFP, at angrebsmanden stod på en liste over personer, som politiet holdt øje med på grund af deres kontakt til islamister.

Belgien har været i forhøjet alarmberedskab, siden jihadister fra Islamisk Stat baseret i Bruxelles var involveret i angreb i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt, og i Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.

/ritzau/