Liberale demokrater vinder britisk tv-duel

Torsdagens store valgduel på britisk tv blev vundet af De Liberale Demokrater, hvis man skal tro meningsmåling, der blev foretaget umiddelbart efter debatten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lederne af Storbritanniens tre største partier udkæmpede torsdag aften en hård kamp i en live tv-valgdebat. En meningsmåling lavet umiddelbart efter viser overraskende, at lederen af De Liberale Demokrater, Nick Clegg, kom bedst ud af dysten.

43 procent af vælgerkorpset siger, at liberaldemokraten klarede sig bedre end Labourleder og premierminister, Gordon Brown, og de konservatives leder David Cameron.

26 procent synes, at Cameron var bedst og kun 20 procent støtter op om Browns præstation. Dermed står Clegg til at få en afgørende rolle efter valget, som ser ud til at blive ekstraordinært tæt.

Under debatten angreb Cameron og Brown hinanden gentagne gange på emner som økonomi og indsatsen i Afghanistan. Clegg forsøgte under store dele af tv-duellen at fokusere på behovet for ægte forandringer i landets politiske styring.

- Lad dem ikke fortælle jer, at det eneste valg, I har, står mellem to gamle partier, der som regeringer har sendt sorteper videre gennem 65 år, siger Clegg.

Meningsmålingen, der udpeger de liberale demokrater som sejrsherren i tv-duellen, havde deltagelse af 4000 vælgere.

/ritzau/AFP