Letterman siger undskyld til Palin

Sarah Palin har nu modtaget og godtaget en uforbeholden undskyldning fra David Letterman. "Jeg håber, at han vil udvikle sig," siger hun efter en sex vittigheds-fejde.

Foto: VINCE BUCCI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SANTA FE: Letterman-gate er slut.

Sarah Palin har nu modtaget og godtaget TV-komikeren David Lettermans undskyldning for en grovkornet vittighed i sidste uge.

David Letterman gav i sit show tirsdag morgen dansk tid en uforbeholden undskyld for at have fortalt en vittighed om Palins datter. "Jeg er ked af det - og jeg vil forsøge at gøre det bedre i fremtiden," sagde han, og nu har Palin så afsluttet deres fejde.

"Jeg modtager undskyldningen på vegne af alle unge kvinder, som min datter, og i håbet om, at mænd, der fortæller vittigheder om seksuel udnyttelse af piger, en skønne dag vil udvikle sig."

Letterman tog i sidste uge gas på familien Palin, der var på besøg i New York, og han fortalte en vittighed om, at Palins datter under en baseballkamp var blevet "gjort tyk" af baseballstjernen Alex Rodriquez.

Rodriquez er kendt som en kvindebedårer, og Palins datter - Bristol - er kendt som en datter, der blev gravid som 17-årig.

Palin blev fløjtende rasende. Hun sagde, at vittigheden kunne misforstås, således at Letterman i virkeligheden talte om voldtægt af hende s 14-årige datter Willow.

Letterman svarede, at vittigheden handlede om den 18-årige Bristol, ikke Willow, og han kom med en halv undskyldning.

Palin replicerede, at Letterman var en gammel, "perveteret" gris, som ikke måtte komme i nærheden af Willow.

Og tirsdag morgen dansk tid kapitulerede Letterman så. Han sagde, at han gjorde det efter, han fik en opringning fra sin mor, som fortalte ham, at hun var på Sarah Palins side, og han sagde "undskyld." Det er ikke andre menneskers skyld, at vittigheden kunne misforstås, "det er min skyld," sagde han.

Han vendte senere tilbage til vittigheden, da han talte om milliardsvindleren Bernard Madoff. "Han er den mest hadede mand i Amerika," sagde han - og holdt en kort pause.

"Bernard Madoff og mig," tilføjede han så.