Lennons romantiske toilet sat til salg

295 Beatles effekter er til salg ved det årlige Beatleskonvent i Liverpool, heriblandt John Lennons romantiske toilet

John Lennon. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Det er effekter fra de allerhelligste haller, der kommer under hammeren på Beatles-konventet i Liverpool på lørdag. Et af de mere kuriøse indslag er John Lennons porcelænstoilet, som en inkarneret Beatles-fan snart kan sætte numsen til rette på, skriver bt.dk.

Det antikverede lokum med victorianske, blå blomster stod i Lennons hjem i Berkshire, hvor han boede fra 1969 til 1972. Telegraph skriver, at Lennon ved en renovering af sit badeværelse gav håndværkeren John Hancock besked om, at han skulle bruge toilettet som blomsterkumme. Hancock tog dog toilettet med hjem i sit skur, og der har det stået, indtil håndværkeren døde for kort tid siden.

Nu er toilettet endt på auktion, og forventes at indbringe knap 1000 britiske pund ved hammerslag.

Harmonika drev Lennon til vanvid

Udover toilettet, kommer en lang række andre rariteter under hammeren. Heriblandt en lille harmonika, som John Lennons søn Julian spillede på som knægt.

Harmonikaen havnede også hos håndværkeren John Hancock, der angiveligt fik at vide af Lennon, at sønnen var ved at drive ham til vanvid med den. Lennon sagde til håndværkeren Hancock, at han ville stikke sønnike Julian en hvid løgn og sige, at harmonikaen var blevet væk.

Instrumentet forventes ligeledes at indbringe i omgegnen af 1000 britiske pund.

De 295 effekter bliver sat til salg på lørdag.