Lennons morder ville dræbe Hollywood-diva

Elisabeth Taylor og Johnny Carson kunne lige så godt have mistet livet til en mand, som selv ville være berømt.

Foto: HO

John Lennons morder, Mark David Chapman, havde også Elisabeth Taylor og Johnny Carson i sin mentale skudlinje, da han skød ex-beatlen for 30 år siden, skriver CBC News.

I forbindelse med, at Chapman tidligere på måneden fik sin begæring om prøveløsladelse afvist i New York, blev en transskribering af høringen offentliggjort i går. Af den fremgår det, at Chapman overvejede at slå enten Elisabeth Taylor eller Johnny Carson ihjel, men at John Lennon stod øverst på listen over berømtheder, han ønskede at skaffe af vejen, og samtidig virkede som den lettest tilgængelige.

Ville selv være berømt

”Jeg følte, at jeg ved at slå John Lennon ihjel ville blive nogen, men i stedet blev jeg morder, og mordere er ikke nogen,” skulle han have udtalt under høringen, hvor han også kaldte drabet ”en ren egoistisk handling, hvor jeg tænkte på mig selv, og hvad jeg ville blive til,” skriver CBC News. 

Lennon var 40 år, da Chapman rettede de dødbringende kugler mod ham uden for luksuslejlighedskomplekset på Manhattens Upper West Side den 8. december 1980. 

Læs også: Lennons store festdag

I dag kalder Chapman det for ”en forfærdelig beslutning.” I forbindelse med høringen tidligere på måneden fortalte han de mennesker, som skulle tage stilling til hans prøveløsladelse, at han købte pistolen i en butik nær hans hjem i Honolulu - ved at lyve om sin fortid som mentalt ustabil.

Derefter fløj han til New York med den uladte pistol i bagagen. I New York kunne han dog ikke købe ammunition, og de skæbnesvangre kugler skaffede han derfor i Atlanta, inden han fløj tilbage og fik gjort alvor af den drøm, han allerede to måneder inden decemberdagen i 1980 havde forsøgt af realisere med en tur til New York - hvor han fik kolde fødder og bakkede ud.