Legendarisk designer: Aldrig før har folk gået klædt så grimt

Den aldrende designer Vivienne Westwood harcelerer til London Fashion Week mod engangs-moden og en historisk dårligt klædt befolkning.

Her ses designeren med sine modeller efter fremvisningen af hendes seneste kollektion til London Fashion Week. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folk har aldrig gået klædt så dårligt, som de gør i dag.

Det mener den aldrende designer, Dame Vivienne Westwood, der i går til London Fashion Week fremviste efterårs/vinter-kollektionen fra hendes Red Label-linje.

Det skriver netavisen Scotsman.com.

Hun lod ved samme lejlighed vide, at der også i nogle af hendes egne kollektioner er enkelte tøjstykker, hun i virkeligheden ikke kan lide - for det meste de ting, hun er kommet til at uddelegere til andre designere.

Folk ligner kloner af hinanden

Helt overordnet mener den karismatiske designer, at brug-og-smid-væk-moden har skruet forbrugsfesten op i et uforsvarligt gear og fået folk til at ligne hinanden.

- Historisk set har mennesker gået langt bedre klædt, end vi gør i dag. Tag bare Dronning Elizabeth, som så fantastisk ud i tøjet. Folk har aldrig før gået så grimt klædt, som de gør i dag. Vi er så konforme, og ingen tænker selv. Vi er blevet trænet til at være forbrugere, og vi forbruger alt for meget, siger Vivienne Westwood, som langer ud efter overforbruget og altså især de yngre generationers uduelige garderober.

- Det er alt det her engangslort, jeg snakker om. Jeg siger: køb mindre, vælg med omtanke, og pas på dine ting. Alle går rundt og ligner kloner, og de eneste mennesker, du lægger mærke til er på min alder. Jeg lægger kun mærke til folk, hvis de er velklædte, og engang imellem sker det, at jeg møder en - og sædvanligvis er de 70, siger Vivienne Westwood, som i dag er 71 år.

I 70'erne blev hun kendt for hendes punk-inspirerede design, og i årenes løb to gange er blevet kåret som årets britiske designer.

Efterår/vinterkollektionen, som Dame Vivienne Westwood viste frem ved London Fashion Week i går, blev, ifølge netavisen Scotsman.com, mødt med overvældende applaus fra tilskuererne. Den første model på catwalken bar en regnjakke og et tørklæde - i stil med Dronning Elizabeths.