Leder inden for Islamisk stat dør under USA-angreb i Syrien

Lokale beboere oplyser, at USA gik efter islamistisk leder. Seks børn meldes blandt de dræbte.

 
Amerikanske specialstyrker har torsdag gennemført en antiterror-operation i det nordvestlige Syrien. Video: Ritzau/Scanpix. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske specialstyrker har torsdag gennemført en vellykket antiterror-operation i det nordvestlige Syrien. Det oplyser USAs forsvarsministerium.

En embedsmand i Washington fortæller til Reuters, at en leder for Islamisk Stat, Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi, blev dræbt af en bombe, som han selv udløste.

Flere medlemmer af hans familie blev dræbt ved eksplosionen. Blandt dem kvinder og børn.

Syriens civilforsvar, der deltager i oprydningen på stedet, sætter antallet af døde til 13. Heriblandt seks børn.

Lokale beboere fortæller, at der landede helikoptere, og at der lød heftig skudild og eksplosioner under angrebet. Det begyndte omkring midnat i området Atmeh nær grænsen til Tyrkiet.

En video filmet af en beboer viser to livløse børn og en mand i en bygning, der er styrtet sammen.

»Der var ingen amerikanske tab. Flere informationer vil blive givet, når de er tilgængelige.« Det siger det amerikanske forsvarsministeriums talsmand, John Kirby.

Efter helikopterne havde forladt stedet, blev overvågningsfly ved med at overflyve området.

Flere islamistiske grupper med tilknytning til al-Qaeda opererer i det nordvestlige Syrien. Det er den sidste store bastion for oprørerne. De har i 11 år ført krig mod præsident Bashar al-Assads syriske regime. I området gemmer der sig også ledere for Islamisk Stat.

En af de grupper, som omverdenen kender til, er Huras al-Din (Religionens Vogter). Den udspringer af al-Qaeda og tæller flere udenlandske krigere. USA har sat dusører på flere af gruppens ledere.

/ritzau/Reuters