Leder af militante i pakistansk moské dræbt

De militantes leder var blandt de 50 dræbte, da Pakistans hær stormede Den Røde Moské, hvor militante muslimer havde forskanset sig med kvinder og børn.

Luftfoto af Den Røde Moské, mens pakistanske styrker var i færd med at bekæmpe militante islamister. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Otte dage varede belejringen, men ved daggry tirsdag var det slut.

Den pakistanske hær stormede Den Røde Moské i hovedstaden Islamabad, hvor militante muslimer havde forskanset sig.

Efter omkring 15 timers kamp stod det klart, at over 50 militante, heriblandt gruppens, leder, Abdul Rashid Ghazi, var blandt de dræbte.

En talsmand for det pakistanske indenrigsministerium sagde, at Ghazi blev dræbt af sine egne. Men denne oplysning kunne ikke umiddelbart bekræftes af andre kilder.

Abdul Rashid Ghazi, den oprørske imam, var ved at overgive sig til soldaterne, da han blev skudt af andre militante, sagde talsmanden, brigadechef Javed Cheema.

Der var ingen meldinger om de kvinder og børn, som Ghazi og de andre militante angiveligt brugte som menneskelige skjolde for at beskytte sig mod soldaterne.

Operationen varede så længe, fordi der var over 70 rum i moskéen, som breder sig over et større område i Islamabads centrum og også består af en koranskole.

/ritzau/