Leder af Islamisk Stat: Vi stopper aldrig

For første gang, siden Vesten erklærede Islamisk Stat krig, udtaler terrorbevægelsens øverste leder sig. Abu Bakr al-Baghdadi siger, at gruppen aldrig vil stoppe med at kæmpe, om der så kun står én mand tilbage.

Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal man tro på ægtheden af et netop offentliggjort lydklip fra Islamisk Stat (IS), lykkedes det ikke USA og dets allierede at få ram på terrorbevægelsens øverste leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i weekendens luftangreb nær byen Fallujah i Irak.

For første gang, siden USA og en række koalitionspartnere i begyndelsen af september erklærede Islamisk Stat krig og få dage efter rygter om, at Abu Bakr al-Baghdadi var blevet såret eller dræbt i lørdagens angreb, udtaler IS-lederen sig nu.

I et lydklip fra terrorbevægelsen lover han, at jihadistiske grupper vil »kæmpe til sidste mand«, og at Islamisk Stat »fortsætter med at udvide«.

Det skriver nyhedsbureauet Associated Press ifølge The Telegraph.

I det 17 minutter lange klip, der er blevet offentliggjort på sociale medier torsdag, opfordrer Abu Bakr al-Baghdadi samtidig tilhængere til at lade »vulkaner af jihad gå i udbrud overalt«.

Han opfordrer især til angreb i Saudi-Arabien, som han kalder for »slangens hoved«.

Imens undlader han at kommentere de amerikanske luftangreb lørdag mod flere ledere af Islamisk Stat i Irak og Syrien. Det fremgår da heller ikke af lydklippet, om det er optaget før eller efter angrebet.

Til gengæld kommenterer han præsident Barack Obamas beslutning fra fredag om at sende yderligere 1.500 amerikanske soldater til Irak for at hjælpe irakerne i kampen mod Islamisk Stat.

»Selv om dette korstog er den mest voldsomme af alle kampagner, er det den største fejltagelse. Vi ser Amerika og dets allierede smuldre af frygt, svaghed, afmagt og fiasko,« siger Abu Bakr al-Baghdadi på lydklippet, som eksperter har vurderet er ægte.

»Vi vil aldrig stoppe med at kæmpe, om der så kun står én mand tilbage«, siger IS-lederen.

USA og dets allierede trappede i weekenden markant op for luftangrebene mod Islamisk Stat og gennemførte ifølge den amerikanske centralkommando 41 angreb, heraf 18 i Irak og resten i Syrien.