Le Pen: Putin repræsenterer ny vision for verden

Nationalstaters suverænitet var blandt de emner, Le Pen og Putin drøftede under fredagens møde i Moskva.

Marine Le Pen fra Frankrigs Front National ankommer til det russiske parlament fredag. Under sit ophold i den russiske hovedstad sagde præsident Vladimir Putin til den franske højrefløjspolitiker, at Rusland under ingen omstændigheder ønske at påvirke udfaldet af det kommende franske præsidentvalg. Foto: Reuters/Maxim Shemetov. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moskva. Ruslands præsident, Vladimir Putin, er et eksempel på en ny vision for verden, hvor nationer samarbejder i stedet for at "underordne sig".

Det mener den franske højrefløjspolitiker og præsidentkandidat Marine Le Pen fra Front National, der fredag har holdt møde med Putin i Moskva.

- Han repræsenterer en suveræn nation. Jeg mener, at han også repræsenterer en ny vision, siger Le Pen.

- En ny verden er tonet frem i de seneste år. Dette er Vladimir Putins verden, Donald Trumps verden i USA og hr. Modis verden i Indien, siger Le Pen med henvisning til også den indiske premierminister, Narendra Modi.

- Med alle disse store nationer deler jeg en vision om samarbejde og ikke, at man underordner sig, tilføjer Le Pen med en kritik af EU.

Den franske politikers besøg hos Putin kommer få uger inden det franske præsidentvalg, hvor hun selv står til at vinde første valgrunde.

Vladimir Putin forsikrede under mødet, at Rusland ikke har til hensigt at blande sig i Frankrigs præsidentvalg, skriver Reuters.

- Under ingen omstændigheder ønske vi at påvirke udfaldet af valget.

- Men vi ønsker at forbeholde os ret til at kommunikere med alle repræsentanter for alle politiske kræfter for et land - ligesom vore partnere i EU og i USA, sagde Putin under sit møde med Le Pen ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Le Pen har flere gange tidligere besøgt Moskva, hvilket har fået massiv dækning i russiske medier.

Hun er blandt de politikere, som har opfordret til tættere franske relationer med Rusland og godkendt Moskvas annektering af Krimhalvøen fra Ukraine i 2014.

I 2014 modtog Front National et lån på ni millioner euro (op mod 68 millioner kroner) fra en af Ruslands kommercielle banker, som senere kollapsede.

Moskva er fra forskellig hold blevet beskyldt for at forsøge at styrke politiske partier i EU, som er imod EU.

/ritzau/AFP

LÆS MERE